Forsvarsbrødre opfordrer til at støtte efterfølger

Forsvarsbrødre opfordrer til at støtte efterfølger
Efter mere end 50 år har Forsvarsbrødrene på Bornholm opgivet at arrangere den årlige bålfest i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 26. APR 2021 • 08:11
Henrik Nielsen
Journalist

26. APR 2021 • 08:11

KULTUR

I mere end 50 år har Forsvarsbrødrene på Bornholm stået for det årlige sankthansbål i Kanondalen i Rønne. Foreningen kan ikke længere samle de nødvendige kræfter til at gennemføre et arrangement i den størrelse og opfordrer derfor til, at man støtter foreningen Dance Vibration, der har påtaget sig at føre traditionen videre.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

I 2019 indledte foreningerne et samarbejde om sankthans. Sidste år blev det aflyst, og i år har Dance Vibration meldt sig klar til at overtage opgaven og sikre, at de mange gæster til den årlige bålfest har noget at se frem til.

– Forsvarsbrødrene på Bornholm vil på det varmeste anbefale, at den støtte og hjælp, vi har modtaget gennem årene i forbindelse med det årlige sankthansbål i Kanondalen i Rønne, også gives til foreningen Dance Vibration, fortæller formand Kurt Jørgensen i pressemeddelelsen.


Som formand for Forsvarsbrødrene på Bornholm opfordrer Kurt Jørgensen til, at man støtter foreningen Dance Vibration i arbejdet med at videreføre sankthans i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum

Ifølge ham er Forsvarsbrødrene på Bornholm blevet mødt af hjælpsomhed, hver gang de har henvendt sig for at få de nødvendige tilladelser, hjælp eller økonomisk støtte, og det takker han for.

– Uden jer havde vi ikke kunnet holde sankthansaften med båltaler, bål, fællessang og lidt underholdning, siger Kurt Jørgensen til de støtter, som han nu opfordrer til at støtte Dance Vibration.