Ifølge Anders Bech giver placeringen også bedre mulighed for, at eleverne i DASK på et tidspunkt kommer videre i uddannelsessystemet.
– Den nuværende placering giver rigtig god mulighed for brobygningsforløb, som peger fremad, fordi DASK ligger samme sted som nogle af de andre tilbud under Ungdomsskolen, for eksempel 10. klasse eller Ung På Vej. Det vil sige, at de nænsomt og i elevernes eget tempo kan hjælpe dem med at se fremad og ind i ungdommen. Det, synes jeg, er et meget vigtigt perspektiv i det her, siger han.
Husk, hvem målgruppen er
I rapporten "Inkluderende fællesskaber for alle børn" fremgik det, at der fremover kun skulle være de to specialskoler, Kildebakken og Heldagsskolen, og de mellemformer, som man er ved at etablere på Svartingedal Skole, Paradisbakkeskolen og Åvangsskolen.
Anders Bech håber dog ikke, at politikerne og administrationen arbejder videre med den plan og fordeler eleverne fra DASK ud på de tilbud.
– Man skal huske, hvilken målgruppe, man har her, og man skal ikke bare slå ting sammen. Det ville være hovedløst, hvis man flytter dem til for eksempel Heldagsskolen, hvor flere af dem allerede kommer fra og har brug for at fjerne sig fra. Det giver heller ikke mening at placere DASK i et anneks på en folkeskole, for vi taler jo om børn her, der er fyldt op med dårlige oplevelser i det miljø og som har brug for at komme væk derfra. Hvis perspektivet er, at de skal tilbage til folkeskolen, skal man i hvert fald først se på folkeskolen, og på hvorfor det gik galt i første omgang, siger han.