Folkemødet rammes af simuleret oversvømmelse
Publikum ved Folkemødet kan komme helt tæt på de afgørende beslutninger, som beredskab og meteorologer skal træffe, hvis Bornholm bliver ramt af en akut sommerstorm, og både menneskeliv og værdier skal reddes fra oversvømmelse. Spændende og virkelighedsnært, siger viceberedskabschef, der selv skal på scenen.
Midt under det kommende Folkemødet bliver Bornholm af en simuleret klimahændelse, hvor der bliver behov for, at beredskabet og DMI arbejder tæt sammen.
Hvad sker der så? Og hvordan reagerer beredskabet og meteorologerne på sådan en situation?
Det får publikum ved Folkemødet en chance for at blive klogere på fredag den 14. juni, på Folkemødets anden dag. Det kommer til at foregå på Hjemmeværnets stand.
Scenariet handler om, at Bornholm bliver ramt af en pludselig sommerstorm. Nu skal DMI og beredskabet så arbejde sammen om at redde Bornholm fra at blive oversvømmet.
Men hvad vil de i praksis gøre? Og vil det lykkes at redde både menneskeliv og værdier? Eller må myndighederne ende med at give fortabt?
– Det er mega interessant, for det er en situation, som vi kan komme til at stå over for. Det her planspil ligger ikke langt fra vores hverdag og de udfordringer, som vi kan komme i, siger viceberedskabschef Klaus Rønne Jensen, der på scenen skal lede beredskabets del af slaget.
– At synliggøre den situation, som vi og meteorologerne står i, er enormt interessant, siger han.
På scenen vil to hold fra beredskabet og DMI reagere på og samarbejde om hændelser, der opstår akut. Publikum vil få de samme oplysninger som de to hold og kan følge med i udviklingen på en skærm.
Publikum vil også kunne lytte med på holdenes overvejelser og beslutninger, som de to hold vil vise på en ophængt planspilstavle med forskellige ikoner og symboler. Sammen med det to hold bliver det også muligt at spekulere i, hvad der alternativt kunne være gjort, eller hvad en anden type hændelse ville have betydet.
Fordi Klaus Rønne Jensen selv bliver en hovedaktør, har han intet kendskab til præcise detaljer omkring de situationer, som de to hold bliver stillet over for.
– Det skal være en overraskelse, så jeg ved kun meget lidt. Det bliver spændende, siger han.
NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration