Målet er at tage de indledende skridt mod at udskifte en væsentlig andel af de omkring 55 ton bælgfrugter, der bruges i Meyers, med danske, økologisk dyrkede versioner samt at gøre dem mere tilgængelige for både gæster og supermarkedskunder.
Den første høst af grønne linser og sorte belugalinser fra Bornholm i hus. Den skal bruges til opskriftsudvikling og tests i Meyers Madhus samt i en rugbrødsblanding i dagligvarehandlen.
– Mange af forsøgene med at dyrke bælgfrugter her på øen tegner virkelig godt. Det er en flok af yngre landmænd, der arbejder med dette, og de er meget dedikerede og professionelle, så jeg tror på et stort potentiale på længere sigt. Vi har lært rigtig meget dette år med hensyn til hvilken jord, der egner sig til hvilke bælgfrugter, udsædsmængder og ukrudtsbekæmpelse. Så jeg vil tro, at vi allerede næste år er kørende med større mængder bælgfrugter og bedre mulighed for at rense høsten lokalt, siger Nils Jespersen fra Bornholms Valsemølle i pressemeddelelsen. Han er tovholder på Meyers' projekt med bornholmske bælgfrugter.
Linserne stammer blandt andet fra landmand Kristen Harild, som driver den økologiske gård Skovsholm ved Svaneke.