Fem stenbrud skal levere materiale til havneudvidelse

Fem stenbrud skal levere materiale til havneudvidelse
Stubbeløkken ved Rønne er et af fem lokale stenbrud, som skal levere sten til den kommende udvidelse af Rønne Havns ydermole. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 9. MAJ 2021 • 08:50
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
9. MAJ 2021 • 08:50

ERHVERV

Torsdag kom det frem, at Rønne Havn har indgået kontrakt med entreprenørselskabet MT Højgaard Danmark om anden etape af havnens masterplan, der blandt andet omfatter en udvidelse af ydermolen med 450 meter.

Til den opgave skal MT Højgaard Danmark bruge 500.000 ton sten, og projektchef Dan Locht fortalte, at der var aftaler med en række bornholmske stenbrud om at levere størstedelen af stenene til projektet.

Til Bornholms Tidende fortæller kommunikationskonsulent Agnes Kreinøe fra MT Højgaard Danmark, at man via Dansk Natursten og Zurface får leveret sten fra Moseløkken i Allinge, Paradisbakkerne og Helletsbakke i Ibsker, og via NCC får man leveret fra Klippeløkken og Stubbeløkken ved Rønne.

På nuværende tidspunkt har MT Højgaard Danmark ikke lavet endelige aftaler med alle samarbejdspartnere, men virksomheder som Maskingaarden Rønne, PL Entreprise og BHS Logistics vil blive involveret, enten direkte hos MT Højgaard Danmark eller gennem stenleverandørerne. Derudover vil der blive behov for flere samarbejdspartnere på installationsarbejderne, fortæller Agnes Kreinøe.

Det er ikke første gang, MT Højgaard Danmark skal stå for et stort havneprojekt. Gennem sin afdeling for vandbygning har selskabet erfaring fra en lang række havneprojekter, for eksempel en totalrenovering af kajen i Aabenraa Havn, udbygning af Østhavnen i Esbjerg og etablering af en ny færgehavn i Ballen.

Senest har man udført en ny færgeterminal for Molslinjen i Århus Havn, et projekt, som indeholdt alle større vandbygningsdiscipliner. Dan Locht var også projektchef på færgeterminalen i Århus.