En håndfuld muligheder for at hjælpe naturen

En håndfuld muligheder for at hjælpe naturen
Hele fem muligheder er der for at samle affald i weekendens løb, hvis man altså regner fredag eftermiddag med til weekenden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 15. APR 2021 • 11:13
Henrik Nielsen
Journalist

15. APR 2021 • 11:13

MILJØ

Inden coronapandemien lagde en dæmper på aktiviteterne i samfundet, var der et fast element i avisen med udvidet omtale af fem af weekendens arrangementer. Dette er en specialversion, da alle fem arrangementer er affaldsindsamlinger.

Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling er i fuld gang, og fra fredag til søndag er der fem steder her på øen, hvor man kan hjælpe naturen ved at samle affald. Det fortæller Danmarks Naturfredningsforening Bornholm i en pressemeddelelse.

Fredag foregår det ved Stenbrudssøen og Halleklipperne i Nexø. Indsamlingen begynder klokken 14.30 fra glas- og keramikskolen.

Der er to muligheder lørdag. Klokken 10 tager foreningen Børn på Nordlandet fat fra Tejn Havn, og samtidig går Dansk Camping Union i gang ved Galløkken Strand. Begge steder er offentligheden velkommen til at deltage.

Søndag er der affaldsindsamlinger i både Nyker og Snogebæk. I Nyker står borgerforeningen for arrangementet, der begynder klokken 10 ved forsamlingshuset. I Snogebæk begynder det på samme tidspunkt med udgangspunkt i Brogade 2.

I år har affaldsindsamlingen et særligt fokus på takeaway-emballage, det vil sige engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker. Alle indsamlere opfodres til at optælle engangsemballage og derved hjælpe med at sætte fokus på netop denne type affald i naturen.