Efter 300 meter udmunder stien ved søen Kohullet. Herfra følges skovvejen mod venstre, og måske ses nogle ældre træstubbe under lærketræerne, som er bevoksede med lav, der ligner små vinglas. Bægerlav er meget dekorativt i den pyntede skål. Man kan ligeledes bruge et stykke af en træstub til juledekorationen. Da sådanne kan indeholde levende smådyr, må de fjernes først.
Man passerer en sten, der viser vej til rokkestenen. Den tur må vente til en anden dag – vi skal jo tilbage med de indsamlede effekter og lave en juledekoration. Man følger derfor stien og drejer til højre ved den første sidevej. Det er den velkendte Jagtvej, som fører tilbage til udgangspunktet.
Lange ranker af stedsegrøn vedbend kan flettes som en krans på kanten af dekorationen.
Juledekorationen
Alle skåle med kanter kan bruges. Store vaser til gulvet, små fade og skåle af porcelæn, keramik, træ og kobber kan anvendes. Store gulvvaser fyldes med sand fra stranden, øverst ses kanten og dekorationen af grangrene, mos og kogler. Juledekorationen på bordet skal naturligvis være med stearinlys, det sættes i en klump ler, der efter en tid bliver hård som cement. Derfor skal man bruge en grøn oasis med en sjat vand. På den måde holder grene og mos længere, og samtidig kan den visne grangren udskiftet i løbet af måneden.
Med klumpen af leret og lyset som centrum skærer man den grønne oasis efter skålens omkreds. Den grønne bund kan pyntes med en rådden træstub eller en dekorativ sten. De lange grangrene og lærkegrene med kogler kommer først, inderst og skråt nedad. Bagefter dækkes bunden med mos, kogler, agern og lignende. Har man en have med ranker af vedbend, kan de grønne blade pynte som en flettet krans på kanten af skålen. Måske skal der være en lille nisse i dekorationen: Ingen jul uden røde nisser.