Drabstiltalt drak en halv kasse øl inden overfald i skov
De to brødre, der i december sidste år blev dømt for mordet på Phillip Johansen, er i disse dage igen i retten. Det er de, fordi de har anket dommen, som nu føres i Østre Landsret på Bornholm. Arkivfoto: Jacob Jepsen

26. OKT 2021 • 13:52
Af: Ritzau

Drabstiltalt drak en halv kasse øl inden overfald i skov

To drabstiltalte brødre drak tæt inden et overfald i Nordskoven på Bornholm, der kostede deres ven livet.

Det var tilsyneladende med en høj promille, at to brødre sidste år tæskede løs på deres kammerat med både en granrafte, en brandvarm ildrager og spark.

Den ældste af de to bekræfter i Østre Landsret tirsdag, at han selv fik omkring en halv kasse øl den 23. juni sidste år i Nordskoven på Bornholm.

Og det er efter eget udsagn medvirkende til, at han ikke husker så klart fra den nat, hvor 28-årige Phillip Mbuji Johansen mistede livet efter den omfattende vold.

De tre unge mænd var taget sammen ud til en shelterplads nord for Rønne for at drikke øl, men brødrene havde en bagtanke. De ville tæske Phillip Johansen, fordi deres mor havde fortalt dem, at han havde forgrebet sig på hende.

Den ældste af brødrene er 26 år i dag, og han mindes, at han løftede en granrafte på cirka halvanden meter og slog sin gode ven over benene. Han slog mange gange, måske over ti, og den 1,3 kilo tunge granrafte ende med at være knækket i tre stykker.

- Den brækkede, da jeg slog ham. Jeg kan kun huske, at den brækkede en gang, siger storebroren.

Slog du hårdt, vil senioranklager Steen Hansen Saabye vide.

- Ja, lyder det lavmælt.

Den yngste bror, der i dag er 24 år, kaster på et tidspunkt op i skoven - og han går ud fra, at det var på grund af for meget alkohol. Han husker ikke, om det var inden eller efter volden.

På et tidspunkt ligger Phillip Johansens ene ben i en unormal position, og storebroren noterer, at han må have brækket benet. Alligevel fortsætter volden.

Målet var, siger begge brødre i landsretten, at påføre ham smerte for det, han skulle han gjort mod deres mor.

Lillebroren var rasende den nat, fortæller han i retten, og på et tidspunkt tramper han den 28-årige i skridtet, så hans testikler bliver delvist knust.

Phillip Johansen bliver også slået på hænderne med en ildrager fra et tændt bål, og der var en grund til, at lillebroren gik efter netop de områder på kroppen.

- Hænderne var for, at han ikke skulle røre min mor igen. Jeg havde nok lidt lyst til at ødelægge hans hænder, så han ikke kunne gøre nogen kvinder noget igen.

- Han skulle afstraffes. Han skulle forstå, at det skulle han aldrig gøre igen, siger han.

Moren til de drabstiltalte brødre har nogle dage inden ankesagen anmeldt en voldtægt til politiet. Voldtægten skulle have fundet sted sidste år. Da den omhandler den afdøde mand, bliver sagen ikke efterforsket yderligere.

Begge brødre nægter sig skyldige i drab, men erkender vold med døden til følge, som straffes mildere. I byretten blev de idømt 14 års fængsel for drab, og den dom har de anket i håb om en mildere straf.

 Flere nyheder