DMI: Blakket vejr i efterårsferien
Arkivfoto: Berit Hvassum

9. OKT 2020 • 16:32 • AF TORBEN-OESTERGAARD-MOELLER • GRATIS

DMI: Blakket vejr i efterårsferien

VEJRET

Uha, der bliver brug for at dykke ned i garderobens gemmer i løbet af efterårsferien – og også for at holde paraplyen inden for rækkevidde.

Rådet gælder dog under forudsætning af, at meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut Martin Lindbergs spådomme holder vand.

Om man så må sige.

– Helt generelt bliver vejret ustadigt og noget køligere, end det har været i den seneste tid, siger han.

Allerede her i weekenden vil et lavtryk – og den slags er man kun begejstret for, hvis man holder af skyer, nedbør og kraftig vind – nærme sig vestfra ind over Danmark, herunder Bornholm.

– Og det bliver liggende, det står nærmest stille søndag. Så lørdag bliver det skyet, og der kommer regnbyger. Søndag er der chance for lidt sol ind imellem, men formentlig kommer der også byger, og weekenden byder på frisk, stedvis op til hård vind. Mandag og tirsdag er der håb om lidt sol, men der kan også der komme byger, især mandag. Tirsdag ser det stort set ud til at holde tørt, men de to dage tager vinden af – mandag med jævn vind fra vest og tirsdag hovedsagligt svag vind.

– Men så tiltager vinden fra øst og nordøst. Onsdag og torsdag ser det ikke så godt ud med kuling, måske endda hård kuling, onsdag aften, som dog klinger af i løbet af torsdagen. Men altså midt på ugen regnfuldt og læsende, og det skyldes et lavtryk fra Østeuropa. Onsdag når det Polen, og derfra bevæger skyer og regn sig mod Bornholm.

– På fredag ser det ud til at klare op, tror jeg, og også at det holder stort set tørt. Der er chance for sol, og i weekenden ser det ud til, at der ligger et højtryk over Mellemskandinavien og et lavtryk ned over kontinentet, Tyskland og Polen, og det kan give nogle østlige eller nordøstlige vinde, som kan være friske og måske i perioder op til hårde. Desværre ser det også ud til, at der kommer mange skyer i den weekend, men om der også kommer regn, er det svært at sige. Der er risko for regn eller byger, men det ser ikke så slemt ud som onsdag og torsdag. I døgnet der midt på ugen må man som sagt regne med rigtig dårligt vejr.

Hvad temperaturerne angår, spår meteorologen, at det bliver køligere i efterårsferien.

– Ikke unormalt for årstiden, siger han dog:

– Det bliver formentlig op til 12,13, måske 14 grader.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.