Det Grønne Flag bliver hejst for femte år i træk

Det Grønne Flag bliver hejst for femte år i træk
Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 11. DEC 2020 • 15:28
Af:
laust uhrskov jordal
| ABONNENT
11. DEC 2020 • 15:28
SKOLE

– Tillykke med det nye flag. I har i den grad fortjent det!

Sådan lød det fredag formiddag fra borgmester Winni Grosbøll, da hun kunne overrække Paradisbakkeskolen Friluftsrådets Grønne Flag.

Det er femte år i træk, at skolen modtager den særlige anerkendelse, som gives til skoler, der som en del af Friluftsrådets landsdækkende projekt "Grøn Skole" indfrier en række grønne mål.

Normalt sker overrækkelsen af flaget og den efterfølgende flaghejsning under pomp og pragt, hvor hele skolens over fem hundrede elever samles i gården til taler, fællessang. I år blev ceremonien grundet coronarestriktionerne noget mindre. Faktisk var det kun fem elever fra 0.-4. klasse, et par lærere, skoleleder Pia Tofte, borgmesteren og pressens udsendte, der var mødt op til at overvære overrækkelsen "live." Resten af skolens elever måtte nøjes med en video taget til ceremonien på mobiltelefon.

Skoleleder Pia Tofte er glad og stolt over at kunne modtage Det Grønne Flag for femte år i træk.

– Det betyder rigtig meget, at vi endnu engang får den her anerkendelse af, at vi løbende arbejder med grøn dannelse. I og med, at det er noget, vi har arbejdet målrettet med i flere år, er det blevet til en del af det, Paradisbakkeskolen er. Det er en del af vores identitet, som vi er stolte af, siger hun.


Bornholms grønne ambitioner

Winni Grosbøll har tidligere overrakt flaget til Paradisbakkeskolen. Det gjorde hun de første to gange, skolen fik det, og fik nu altså lov til en sidste gang at overrække flaget i sin rolle som borgmester, før hun skifter job til den organisation som netop kører projekt "Grøn Skole" - nemlig Friluftsrådet.

– Paradisbakkeskolen er på mange måder foran med en række forskellige tiltag herunder arbejdet med den grønne profil. Jeg håber, at det kan være med til at inspirere nogle af Bornholms andre skoler til at gå i samme retning. Samtidig kan man sige, at det, Paradisbakkeskolen gør, passer godt ind i Bornholms grønne ambitioner. Hvis vi som ø skal løfte de opgaver, så det at starte med at give børnene en grøn dannelse en rigtig vigtig del af det, siger Winni Grosbøll.

Efter flaghejsningen fik borgmesteren en rundvisning på skolen og kunne blandt andet se skolehaverne, det nye storkøkken, som er en del af Paradisbakkeskolens madskole, ligesom hun blev budt på varm suppe lavet af eleverne på de udendørs brændeovne.

 
 

Flaget

Flaget uddeles for at give eleverne grøn dannelse

Paradisbakkeskolen får Det Grønne Flag for at arbejde systematisk med en række grønne initiativer. I år får skolen konkret flaget for blandt andet for at arbejde med projekter om at lave skolehaver, hvor eleverne har dyrket og høstet grøntsager til brug i skolekøkkenet. Eleverne har derudover arbejdet med udeundervisning, hvor de har kigget på fotosyntesen, høst, sundhed og ernæring. De blandt andet undersøgt hvor meget mad en kartoffel kan blive til, dyrket østershatte i kaffegrums, ruget æg og udklækket kyllinger og lært om at lave mad på en klimavenlig måde.

Altsammen noget der er med til at styrke Paradisbakkeskolens profil som grøn skole, og er med til at give børnene en grøn dannelse og forståelse for bæredygtighed.

For at få Det Grønne Flag skal skolen opfylde Grøn Skole-programmets internationale og nationale kriterier. Blandt andet skal skolen oprette et miljøråd og udarbejde en miljøhandlingsplan. Grøn Skole er den danske del af det internationale miljøundervisningsprogram Eco-Schools, hvor mere end 59.000 skoler i 68 lande deltager. Kilde: Friluftsrådet. www.gronskole.dk