Destinationen: Smuk vinter på Bornholm kan have positiv langtidseffekt

Destinationen: Smuk vinter på Bornholm kan have positiv langtidseffekt
Skiløberne nyder i disse dage Almindingen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. FEB 2021 • 18:27
| ABONNENT
14. FEB 2021 • 18:27

VINTERFERIE

Bornholmslinjen kan fortælle om en markant fremgang i antallet af rejsende til Bornholm i vinterferien her i uge 7 set i forhold til sidste år.

Mod 852 returrejsende på Køge-ruten i 2020, er der i år booket lige under 4.000, mens Rønne-Ystad havde cirka 19.000 rejsende frem og tilbage, hvilket i år står til at blive cirka 25.500.

 

Vi kommer til at levere
en dejlig og smuk oplevelse,
nu hvor sneen ligger rigtig fint
og solen skinner

 

I den forbindelse påpeger direktør i Destination Bornholm Pernille Kofod Lydolph, at den måde, øen præsenterer sig på i flot vinterskrud lige nu, kan vise sig at få en langtidseffekt.

– Vi taler selvfølgelig små tal, det er jo ikke, så Bornholm bliver bestormet af gæster, siger hun om fremgangen i forhold til sidste år.

– Men der er en fremgang, og det er rigtig dejligt. Ikke mindst, fordi der har været meget stille i et godt stykke tid.

Man kan godt spørge sig selv, hvor meget det egentlig gavner Bornholm, for nok kommer her gæster, hvilket kan være godt for hoteller, sommerhusudlejere og fødevarebutikker, men ellers er der jo ikke rigtig noget, der holder åbent?

– Ja, der er rigtig mange, der må holde lukket, men der er altså detailhandlen, som i et vist omfang kan holde åbent, og der er jo også nogen, der har lavet nogle click and collect-ordninger, hvor der er mulighed for at få nogle bornholmske varer med hjem. Så der er altså noget omsætning derude trods begrænsninger, men det, jeg tror vi især skal hæfte os ved og være glade for, er, at man kan sige, at vinterøen Bornholm står i sit smukkeste skrud. Og jeg tror, at brandingværdien af det i forhold til det brand, vi gerne vil opbygge omkring vinterfortællingen, er stor.

Foto: Jens-Erik Larsen

– Det mener jeg, vi i første omgang skal glæde os over. Vi kommer til at levere en dejlig og smuk oplevelse, nu hvor sneen ligger rigtig fint og solen skinner. Der er også mulighed for skiløb, og den aktivitet understøtter jo i allerhøjeste grad den gode fortælling om driftige mennesker, som gør en forskel, men også skaber en unik oplevelse, der kommer både fastboende og gæster til gode. Og endelig understøtter det fortællingen om Vinterøen Bornholm, som handler om smuk og rå natur, nære oplevelser og tid til mødet med bornholmerne. Vel kan vi ikke lige nu levere mange åbne butikker, men hvis vores gæster får en god oplevelse til trods, så kan det blive et aktiv for næste års vintersæson, siger Pernille Kofod Lydolph.

Lempelser lokalt

Hvad tænker du om den snak, der har været om regionale lempelser af restriktioner?

– Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg håber, vi får en regional åbning af Bornholm med forsigtige og fornuftige skridt, hvor vi prøver nogle ting af. Åbner en smule mere, end der er nu, og bliver klogere på det. Og så måske tager et skridt mere, altså, stille og roligt forsøger at åbne samfundet. Vi burde have nogle muligheder i forhold til, hvor vi befinder os nu, og fordi vi er en ø.

Tør du spå om påsken og sommeren?

– Nej, det tør jeg ikke pt. Man kan sige, at det stadig ser lidt svært ud med foråret, ikke mindst grundet kravet om tests, hvis man skal rejse over Sverige, hvilket betyder, at folk er lidt tilbageholdende i forhold til at tage en miniferie. Men sommeren ser rigtig fornuftig ud. Der er rigtig godt gang i den bookingmæssigt, formentlig ud fra en forventning, hvor folk håber og tror, at de på det tidspunkt kan rejse mere frit og kan gøre nogle af de ting, de gerne vil – men omvendt ikke tror helt på samme mulighed for at rejse til udlandet, som man plejer at kunne.

Det kan være, sommeren kommer til at ligne sidste år, hvor det væltede ind med danskere?

– Ja, det danske marked ser pt. rigtig fornuftigt ud i forhold til sommeren, det er de udenlandske markeder, der presser os lidt, men som ellers udgør en stor del af vores omsætning, siger Pernille Kofod Lydolph.

Der bliver lavet andet end løbet på ski i Almindingen. Foto: Jens-Erik Larsen