– Det handler jo om at finde ud af, hvad er det vi bruger? Hvad er det vi ikke bruger? For eksempel hvis jeg har lavet lidt rabarbesirup, så må man se hen over et år om det bliver brugt. Og hvis man så ikke får det brugt, så er det måske ikke dét, man skal bruge sin energi og tid på. Det er det samme i køkkenhaven. Altså der var ikke nogen grund til at så pastinakker, hvis vi ikke rigtig synes, at pastinakker er det lækreste, hvis vi hellere spise persillerod, så er det jo det, vi skal satse på.
Nu dyrker du økologisk – Men altså, hvad er argumenterne for, at man skal dyrke økologisk?
– Det er jo en længere snak for mig, for jeg har jo været lidt på en rejse, kan man sige. Det er jo økologisk landmand jeg er uddannet som, og jeg synes, at at principperne med økologi er rigtig fede og det stadig nogle jeg går med. Men jeg er også nået frem til at det skulle også give mening. For mig er det egentlig blevet mere vigtigt, at det er lokalt. Faktisk også frem for at det skal være økologisk og det skal følge de her økologiregler. Men jeg synes jo, at grundprincipperne i økologi, som er noget med at vi bruger ikke alt muligt kunstigt, giver mening. Det giver også super god mening for mig, at man får arbejdet med naturen fremfor, at lidt udnytte naturen. Så synes jeg jo, at man tænker lidt over, hvad er det, der er nede i jorden.
– Hvordan kan vi hjælpe jorden på vej stedet for pløje og vende det hele på hovedet, så de mikroorganismer, der skulle være nede i jorden, de så kommer op og faktisk dør, og du får en fattigere jord, hvordan kan du så hjælpe dem på vej? Gør deres liv fedt, Så de gør jorden virkelig lækker, og du får nogle grøntsager, som trives og bliver sunde og af en god kvalitet.
– For mig er økologi ikke den eneste vej der er. Men jeg bruger ikke noget gift. Jeg kan slet ikke finde behovet.
Hvor lang tid går der, før folk kan komme hen til dig og købe øko kaninkød og frosne hanekyllinger?