De tørre er de best ...
Et par sommerfugle på jagt efter lidt søde sager. Arkivfoto

VEJRET | BORNHOLM
22. SEP 2021 • 05:30

De tørre er de best ...

Ja, "de tørre er de best", altså de bedste, sang Johnny Madsen på sin debut-lp i en sang, som man kan formode handler om at stjæle tørrede fisk, men spørger man folk i almindelighed, er vi nok mange, der vil sige, at vi også, når det handler om årets 365 dage, holder mest af de tørre, hvor vi kan lade paraplyen blive hjemme.

Sådan en dag tegner onsdag ifølge DMI til at blive.

Vejrudsigten siger således, at det bliver tørt og først skyet, men efterhånden vil der skam melde sig nogen sol. Temperaturerne vil blive op mellem 15 og 17 grader, og vi har svag til let vind fra sydvest i vente.

Den vejrudsigt er da en herlig melding, hvis man eksempelvis har blik for den bornholmske kulturuge, som vi befinder os midt i, og som denne onsdag blandt andet byder på en vandring i en skulpturhave og sommerfuglemark.

Gudhjem Museum er således gået aktivt ind i kampen for mere vild natur og større biodiversitet med etableringen her i 2021 af et sommerfuglehabitat på den 15.000 kvadratmeter store græsmark foran museet.

Og i dag klokken 14-16 vil naturvejleder, biolog og ph.d. Michael Stoltze sammen med kunstner Klaus Thommesen lede de besøgende gennem området og fortælle om baggrunden for projektet.

Man bør booke billet i forvejen.Flere nyheder