DAT frygter, at genåbning får negativ effekt for flyruten til København
Direktøren for DAT, Jesper Rungholm, er bekymret for, at krav om negativ coronatest vil få flere til at tage flyet. Foto: Jens-Erik Larsen

23. FEB 2021 • 11:48 • AF MADS WESTERMANN • GRATIS

DAT frygter, at genåbning får negativ effekt for flyruten til København

GENÅBNING

– Det er lidt tragikomisk, at der nu kommer en åbning, som betyder, at der lukkes ned for flytrafikken, siger direktøren for DAT, Jesper Rungholm.

Det siger han i en kommentar til den lempelse af coronarestriktionerne, som forventes på mandag, efter at en ekspertgruppe hos Statens Seruminstitut (SSI) mandag afleverede beregninger, der viser, at det under bestemte forudsætninger er muligt at lempe coronarestriktionerne, uden at det kommer til at medføre en overbelastning af sundhedssystemet.

En af forudsætningerne for den mulige åbning er, at passagerer på færger og fly skal fremvise en negativ coronatest, inden de kan få lov til at gå om bord.

Færre afgange

Det forventer Jesper Rungholm vil få færre til at vælge flyet, når de skal rejse frem og tilbage til Bornholm, og at det dermed vil påvirke økonomien på ruten negativt.

– Mange har jo netop valgt flyet, fordi der ikke var noget krav om en negativ test, sådan som der er på færgen til Ystad, siger han til Bornholms Tidende.

Han påpeger, at DAT, efter at støtten fra Region Hovedstaden til opretholdelse af flyruten mellem Bornholm og København faldt bort før nytår, er alene om at dække et eventuelt underskud på ruten.

– Økonomien er i øjeblikket så stram, at vi slet ikke kan tåle nogen negativ effekt, hvis vi skal opretholde det nuværende antal afgange, siger Jesper Rungholm og bebuder, at DAT ikke vil tøve med at skære ned på antallet af daglige afgange, hvis det bliver nødvendigt for at sikre rutens økonomi.

– Jeg tvivler på, at vi kommer til at lukke ruten helt, men det kan godt blive nødvendigt at skære drastisk ned fra de nuværende fem afgange, siger han og giver udtryk for, at han ikke anser et nyt niveau på tre daglige afgange mellem Bornholm og København som et muligt scenarie.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.