Genåbning kan betyde længere ventetider i lufthavnen

Genåbning kan betyde længere ventetider i lufthavnen
Direktøren for Bornholms Lufthavn, Christina Dideriksen, forventer, at kravet om negativ corona-test før man kan flyve, vil betyde stop for elektronisk indtjekning i Bornholms Lufthavn. Arkivfoto Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 23. FEB 2021 • 12:26
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
23. FEB 2021 • 12:26

GENÅBNING

Hvis den lempelse af coronarestriktionerne, som det forventes, at regeringen og folketingets øvrige partier annoncerer i morgen onsdag, bliver til virkelighed, så kan det betyde længere ventetid ved check-in i Bornholms Lufthavn.

Det forudser lufthavnens direktør, Christina Dideriksen.

En af forudsætningerne for en åbning af samfundet vil forventeligt være, at passagerer kan fremvise en negativ coronatest, inden de kan få lov at stige om bord i et fly, og det vil ifølge Christina Dideriksen betyde en forandring i den måde, passagererne tjekker ind til flyafgangene.

– Vi kommer til at lukke for tjek ind via nettet og mobiltelefoner, således at alle passagererne skal møde personligt op ved check-in-skrankerne i lufthavnen og vise en negativ test, før de kan tjekke ind til en afgang, siger hun til Bornholms Tidende og fortæller, at hun forventer at Københavns Lufthavn vil anvende en tilsvarende fremgangsmåde.

Ændringerne, som vil muliggøre tjek at passagerernes corona-test, vil Bornholms Lufthavn ifølge direktøren være i stand til at gennemføre med meget kort varsel, hvis de bliver nødvendigt, og hun forventer ikke, at det vil kræve mere personale i lufthavnen.

Christina Dideriksen forventer heller ikke, at der vil blive tale om væsentligt længere ventetider i lufthavnen, men hun opfordrer dog alligevel til, at passagererne møder op i god tid inden flyafgang.

– Formelt set skal man møde en halv time før afgang, og jeg vil da opfordre de pendlere, der plejer at møde op lige før gaten lukker, til at komme i lidt bedre tid, lyder det fra Christina Dideriksen.