Dansk Metal: Der er 21 ledige elevpladser for mekanikere

Dansk Metal: Der er 21 ledige elevpladser for mekanikere
Ifølge Klaus Holm er der på Bornholm 21 ledige elevpladser til studerende på automekanikeruddannelsen. Foto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | ABONNENT | 22. NOV 2022 • 20:46
NYHED | ABONNENT
22. NOV 2022 • 20:46

Formanden for Dansk Metal Bornholm har talt med værksteder og autohuse rundt på Bornholm og konkluderer, at der er 21 ledige elevpladser for mekanikere.

Ved tirsdagens uddannelsesmesse er også Dansk Metal Bornholm til stede.

Og her forsøger formand Klaus Holm at udbrede viden om uddannelser inden for metal, og at der en lang række ledige elevpladser på øens værksteder til studerende på mekanikeruddannelserne.

Det til trods for, at opfattelsen har været, at der mangler elevpladser til netop den uddannelse.

I Tidende har vi tidligere skrevet om Jonathan Rosenberg, der skiftede fra automekanikeruddannelsen til smedeuddannelsen, netop fordi han var blevet fortalt, at der ikke var elevpladser nok på automekaniker.

Det har Klaus Holm også godt hørt, men han er alligevel af en anden opfattelse.

– Vi mangler smede, men vi mangler altså også mekanikere.

Faktisk er der det næste halve år hele 21 ledige pladser på Bornholm for studerende på automekanikeruddannelsen.

Det konkluderer han efter at have talt med 35 bornholmske virksomheder, autohuse og værksteder, hvoraf nogle mangler elever, nogle har dem, de skal bruge, og nogle tager slet ikke elever.

Han nævner blandt andet at have talt med Bilhuset Elmer, Autohuset, Midtbornholms Auto og Søndergade Cykelcenter, og at de 21 pladser er fordelt over pladesmede, automekanikere, lastvognsmekanikere, cykelmekanikere og landbrugs- og maskinmekanikere.

Bred uddannelse

De forskellige mekanikeruddannelser, man skal kombinere med elevpladserne, skal tages forskellige steder i landet.

På Campus Bornholm udbyder de hele uddannelsen i personvognsmekaniker og grundforløb 1 og 2 til lastvognsmekaniker, mens man skal over for de andre.

Men selv hvis man tager en læreplads som én type mekaniker men egentlig drømmer om noget andet, så kan man sagtens det. Uddannelsen er nemlig bred, fortæller Klaus Holm.

– Hvis man går i lære som lastvognsmekaniker, kan man godt lave virksomhed som personbilsmekaniker.

Grundlæggende kommer vi til at mangle mekanikere i fremtiden, siger han, og der kommer til at være efterspørgsel på mekanikere - særligt på Bornholm med etableringen af energiøen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 30-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag - fredag morgen: På den anden side af midnat venter dig fornuftige priser i omegnen af 2,30 kr./kWh alt inkl. Vinden er fortsat svag og den nordiske vandkraft lader også vente på sig - derfor endnu en dag med et højt prisniveau med tæt på 6 kr./kWh alt inkl. mellem 17 og 18. Opdateret 13.07. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning