To oste fra Bornholms Andelsmejeri i Klemensker har sikret supermarkedskæden Lidl en international pris ved European Private Label Awards.
De to blå oste, Mycella og Danablu, er produceret i Klemensker og udviklet i samarbejde med Michelin-kokken Wassim Hallal fra Restaurant Frederikshøj i Aarhus. De to oste er en del af Lidl’s satsning på luksusprodukter.
Ostene fik prisen som bedste produkter i kategorien ”mejeriprodukter” i konkurrence med produkter fra førende dagligvarekæder i 13 europæiske lande. Dommerne noterede sig blandt andet, at ostene er ”et skridt over, hvad man generelt kunne forvente af en discounter”, skriver Lidl i en pressemeddelelse.
Det er branchemagasinet European Supermarket Magazine, der for tredje gang uddelte European Private Label Awards til produkter fra dagligvarekæder fra hele Europa. Der var over 200 tilmeldte produkter, 44 nåede frem til finalen, hvor der var 11 kategorier.
Private label er betegnelsen for butikskæders (og andres) egne produkter, der ofte er billigere og mindre brandede end de varer, som producenterne sælger under eget navn.
Lidl har to butikker på Bornholm – i Nexø og Rønne.