Bornholmerne høres før valg af kulturhus i Rønne

Bornholmerne høres før valg af kulturhus i Rønne
Dams Gård. Arkivfoto: Jens-Eerik Larsen
| ABONNENT | 10. JUN 2021 • 14:26
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
10. JUN 2021 • 14:26

KULTURHUS

Et lille, et mellemstort eller det helt store kulturhus i Dams Gård i Rønne? Det spørgsmål bliver en del af forhandlingerne om næste års kommunebudget.

Hvilken form for kulturhus, der skal være i Dams Gård, skal dog først en tur omkring den samlede kommunalbestyrelse, før sandsynligvis alle tre modeller vil blive beskrevet nærmere: En model, hvor også Rønne Bibliotek indgår, og to modeller, hvor det ikke gør.

Det blev udkommet, da kommunalbestyrelsens økonomiudvalg behandlede sagen onsdag. Her stod et flertal ellers bag at arbejde videre med alle tre muligheder, for kun Linda Kofoed Persson (DF) og Kirstine van Sabben (BL) var imod. Da det stod klart, besluttede Van Sabben imidlertid at løfte sagen til den samlede kommunalbestyrelse, en ret som alle udvalgsmedlemmer besidder.

De tre muligheder for Dams Gårds fremtid er dels et Foreningernes Hus, hvor Kulturskolen og Musikhuzet bliver omdrejningspunkt, og hvor foreninger også kan få lokaler. Dels er det Kulturhuset Dams Gård, primært et hus for Rønnes kulturliv – og endelig det store kulturhus for hele Bornholm, der under arbejdstitlen Kulturens Hus på Bornholm både vil rykke Rønne Bibliotek og en café med til Dams Gård.

Linda Kofoed Persson og Kirstine van Sabben gik imod at få alle tre muligheder nærmere beskrevet, fordi de begge kun kan støtte Foreningernes Hus. Da sagen i maj var en tur igennem tre politiske udvalg, viste det, at både Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti er internt splittet i sagen.

Bornholmerne får mulighed for at komme til orde om alle tre forslag til fremtidens kulturhus i Rønne.

– Når de tre forslag er blevet uddybet, vil man sende de tre scenarier ud til borgerne og høre, hvad de mener, oplyser Kirstine van Sabben.