For det er vigtigt at have en borgmester i en by med 242 indbyggere, siger Julia Myhre Dolleris, der har en kopi af en rigtig borgmesterkæde på, når hun klipper snore over. Det styrker sammenholdet mellem børnefamilierne og gør byen kendt udenfor byskiltets grænser.
– I har boet i Vestermarie i 11 år. Hvorfor valgte I at slå jer ned her?
– Vi så først på nogle gårde, som var noget billigere. Men dengang kunne man ikke låne penge til en gård, fordi bankerne ikke troede på, at man kunne betale udgifterne til istandsættelse. Så et byhus var mere attraktivt, bankmæssigt. Vi havde kun Bella dengang, men vi vidste, at vi ville have tre børn, så derfor skulle huset også have en vis størrelse, så det kunne rumme den familie, som vi ønskede at skabe.
– Var der en skole dengang?
– Lige da vi købte hus var der, ja. Og så lukkede den kort tid efter. Det var rigtig ærgerligt. Siden da har målet været, at de børn, som skulle have gået på Vestermarie skole, de stadig skulle have det fælleskab, som de ville have haft, hvis de stadig havde skolen. Derfor er det vigtigt for os, nu hvor de hører til på Hans Rømer Skolen, at børnene stadig kender hinanden, følges ad i skole, og at vi hjælper med at køre til svømning. Det er så vigtigt, at vi samles som børnefamilier og laver noget sammen, netop fordi skolen ikke er her længere.