Beboer efterlyser moderne ældreboliger i Vestermarie: 'Gamle boliger har vi nok af'

Beboer efterlyser moderne ældreboliger i Vestermarie: 'Gamle boliger har vi nok af'
Svend Aage Kristoffersen dukkede som den første op hos journalist Anette Vestergaard, da Bornholms Tidendes campingvogn onsdag holdt i Vestermarie. Foto: Berit Hvassum
| 5. MAJ 2021 • 18:21

5. MAJ 2021 • 18:21

Der er stor efterspørgsel på familiehuse i Vestermarie. Og der sidder mange ældre borgere i store huse, som gerne ville flytte til noget mindre.

– Vi sidder to mennesker i et stort hus. Vi vil gerne bytte med en børnefamilie. Men der mangler ældrevenlige boliger i Vestermarie, siger Svend Aage Kristoffersen, 74.

Han har boet i Vestermarie i 30 år og har været aktiv i stort set alt, hvad man kan være aktiv i på Bornholm. I slutningen af 90’erne stiftede han Borgerlisten Aakirkeby sammen med Svend Aage Ipsen og sad i den gamle kommunalbestyrelse i Aakirkeby i en årrække og derefter tre år i den nye kommunalbestyrelse efter kommunesammenlægningen.

Da han flyttede til Vestermarie, blev han valgt ind i menighedsrådet, hvor han nu har været kasserer i 30 år.

De seneste år har han trappet ned, siger han. Så nu sidder han kun i trafikkontaktrådet, borgerforeningen og ældrerådet.

Efterspørgsel på ældreboliger

Onsdag morgen møder Svend Aage Kristensen op som den første i Tidendes campingvogn, der er parkeret foran indgangen til brugsen.

Han har mange gode ting at sige om Vestermarie, og han vil gerne blive i Vestermarie. Men helst i en ældrevenlig bolig, det vil sige en bolig i et plan.

– Vi har i mange år forsøgt at få bygget nogle andelsboliger på kommunens grund, men det er vi gået væk fra nu, siger han.

– Nu tænker vi at det skal være udlejningsboliger, medmindre der kommer en investor.

Venteliste til lejeboliger

Grunden han hentyder til ligger i udkanten af byen og har været til salg på kommunens hjemmeside i mange år. Lige ved siden af grunden, der har udsigt over markerne ned mod Kirkemølleskoven, ligger tæt på et eksisterende boligbyggeri. 12 almene lejeboliger, opført af Bornholms Boligselskab.

Svend Aage Kristoffersen kunne godt tænke sig, at der blev opført 10-12 lejligheder mere efter samme princip.

– Der er lang venteliste til de lejeboliger, og der er i det hele taget mangel på nye boliger på Bornholm. Gamle boliger har vi nok af.

Forhandler med boligselskab

I øjeblikket forhandler Svend Aage Kristoffersen på borgerforeningens vegne med et ikke nærmere angivet boligselskab om mulighederne.

– De har lovet at vende tilbage til foråret, og det er det jo ikke helt endnu, siger Svend Aage Kristoffersen og kigger ud i gråvejret.

Fem minutter efter rejser han sig. Han skal videre til et nyt møde.

Bornholms Tidende holder foran brugsen i Vestermarie torsdag fra klokken 10-14.