Årets ønsketræ er på plads: Alle kan give en gave til udsatte børn
Hasle-Rønne Rotary stillede lørdag årets julegaveønsketræ op i Snellemark Centret. Hvis man opfylder et af ønskerne på træet, skal man aflevere pakken i Loppeteket. Foto: Henrik Nielsen

NYHED | RØNNE
27. NOV 2021 • 16:31
Henrik Nielsen
Journalist

Årets ønsketræ er på plads: Alle kan give en gave til udsatte børn

På grenene hænger ønsker fra udsatte børn og unge. Opfyldte ønsker skal afleveres i Loppeteket.


Der er mindre end en måned til jul, og i mange hjem bliver der skrevet ønskelister. Det gør der også i hjem, hvor der måske ikke er økonomi til at indfri ønskerne på listen. Det er her Hasle-Rønne Rotarys julegaveønsketræ i Snellemark Centret kommer ind i billedet.

Da de fleste af centrets butikker lukkede lørdag eftermiddag, troppede medlemmer af rotaryklubben op på førstesalen i indkøbscentret i Rønne. Med sig havde de et juletræ og pynt, som gemmer på et budskab. På grenene hænger således julegaveønsker fra bornholmske børn og unge.

– Julen er hjerternes og glædens fest, og det bør det også være for børn fra familier, der ikke har så meget, og som kan være udfordret i hverdagen, siger Jørgen Hammer fra Hasle-Rønne Rotary i en pressemeddelelse.

Formålet er, at også udsatte børn kan få en julegave, og håbet er, at mange vil lægge vejen forbi træet og se på børnenes ønsker. Er der et ønske, man gerne vil opfylde, tager man blot kortet af træet. Når man har købt gaven og fået den pakket ind, sætter man ønskekortet fra juletræet fast på pakken, som man afleverer i Loppeteket, hvor Hasle-Rønne Rotary har en kasse stående.

– Alle er også velkomne til at vedlægge symbolske gaver ved pakkerne, som for eksempel en tegning fra børn eller en personlig hilsen til modtageren af gaven, fortæller Jørgen Hammer.

Hasle-Rønne Rotary står bag træet i samarbejde med regionskommunens Center for Børn og Familie og Familieplejeteamet Bornholm. Sammen sørger de for at få delt julegaverne ud til børnene inden juleaften.Flere nyheder