Årets første student: 'Nu skal vi hjem og fejre med lidt champagne'
Casper Egmose Hansen blev med et 12-tal færdig med sin smedeuddannelse på EUX. Foto: Berit Hvassum

| GRATIS
15. JUN 2021 • 16:03
Af: Julia Aka Wille

Årets første student: 'Nu skal vi hjem og fejre med lidt champagne'

UDDANNELSE

Tirsdag klokken 10 fik årets første student sin hue på. Casper Egmose Hansen blev med et 12-tal færdig med sin smedeuddannelse på EUX og fik æren af at hejse flaget ved Campus Bornholm. Efter sommerferien skal han læse videre som maskinmester i København, og det bliver første gang, at Casper Egmose Hansen skal flytte fra sin hjemby Rønne. Det er både noget, han ser frem til, men han fortæller, at det også bliver grænseoverskridende at flytte fra Bornholm.

– Jeg glæder mig. Det bliver grænseoverskridende at flytte rigtig hjemmefra for første gang, men jeg er også sikker på, at det bliver spændende.

Inden han flytter til hovedstaden, mangler de sidste måneder hos Jensen Danmark A/S, hvor han til daglig arbejder som smedelærling og bliver færdigudlært den 13. august.

– Jeg har glædet mig til den her dag, hvor jeg er færdig på skolen, og så glæder jeg mig til at komme videre med noget, jeg interesserer mig for, få nye oplevelser og lære noget nyt, fortæller Casper Egmose Hansen.

Champagne og limousine

Far, mor, bedsteforældre og søster var mødt op for at fejre den nyuddannede smed. De måtte, på grund af coronarestriktioner, vente udenfor, før de kunne overrække roser og give lykønskninger.

– Der er stadig nogle regler, der skal overholdes, så vi fejrer det udenfor, fortæller Casper Egmose Hansen.

Corona kommer dog ikke til at sætte en stopper for fejringen.

– Nu skal vi hjem og fejre med lidt champagne, og så tager jeg nok i byen med de andre studenter senere. Vi havde plan om køre i hestevogn, men det blev ikke til noget, så vi har lejet en limousine i stedet for, da vi kun er fem på smedeuddannelsen, der bliver færdige i år. Flere nyheder