21-årig kvinde idømt betinget fængsel for kokain

21-årig kvinde idømt betinget fængsel for kokain
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 12. FEB 2021 • 10:04
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
12. FEB 2021 • 10:04

RETSSAG

– Hold fast i det gode forløb du er inde i, og så gider vi ikke se dig her mere, sagde dommerfuldmægtig Dennis H.K. Jakobsen, da han torsdag eftermiddag sendte en 21-årig kvinde fra Rønne hjem med en dom på 14 dages betinget fængsel for at have været i besiddelse af 19,3 gram kokain til eget forbrug.

Inden da havde han belært hende om, at hvis hun igen dukkede op i retten som tiltalt og blev fundet skyldig, så skulle hun ikke regne med igen at kunne nøjes med en betinget dom.

Kvinden var den sidste af tre tiltalte i den sag om kokainsalg, der tog sin begyndelse den 9. oktober sidste år på en adresse i Østergade i Rønne.

Her blev den 21-årige kvinde og den 27-årige Rasmus Rostgaard Sørensen anholdt i forbindelse med en politiaktion.

Den 21-årige kvinde var kunde hos Rasmus Rostgaard Sørensen og havde umiddelbart inden anholdelsen betalt 16.000 kroner for de 19,3 gram kokain.

Rasmus Rostgaard Sørensen blev i midten af januar i år idømt 15 måneders ubetinget fængsel ved Retten i Rønne for at have været i besiddelse af 170 gram kokain beregnet til videresalg.

Hans leverandør, den 31-årige Nikki Steinlein Jacobsen, modtog kort for jul en tilsvarende dom for at have leveret kokainen til Rasmus Rostgaard Sørensen.

Tiltalen justeret

I det oprindelige anklageskrift var kvinden tiltalt for, at have været i besiddelse af 19,3 gram kokain, beregnet til videresalg. Den mængde havde hun ifølge tiltalen købt af Rasmus Rostgaard Sørensen for 16.000 kroner.

Hun ville dog hverken erkende videresalg, leverandørens navn eller prisen.

Derfor blev tiltalen efter forhandling mellem den 21-årige kvindes beskikkede forsvarer, advokat Peter Paldan Sørensen, og anklager Anne Moe fra Bornholms Politi, justeret.

Kvinden erkendte derefter, at hun havde været i besiddelse af de 19,3 gram kokain, og at de var til eget forbrug.

Under afhøringen i retten forklarede hun desuagtet justering, at hun havde købt kokainen af Rasmus Rostgaard Sørensen for 16.000 kroner.

Modtog dommen

Under gennemgang af kvindens personlige forhold fortalte hun, at hun er nyuddannet, og at hun står umiddelbart foran at få arbejde. Hun fortalte videre, at hun ved anholdelsen i oktober havde haft et kokainmisbrug, men at hun nu var i misbrugsbehandling.

– Anholdelsen fik mine øjne op for, at jeg havde et problem, forklarede hun.

Mens kvindens forsvarer, Peter Paldan Sørensen, mente, at hun kun skulle idømmes en bøde, så mente anklager Anne Moe, at kvinden skulle idømmes 14 dages betinget fængsel.

Den betragtning var dommeren enig i. Han idømte kvinden 14 dages betinget fængsel med en prøvetid på to år. Hun skal desuden være under tilsyn fra Kriminalforsorgen, og skal, hvis Kriminalforsorgen finder det nødvendigt, fortsat underkaste sig behandling for sit misbrug.

Kvinden valgte efter en kort samtale med sin forsvarer at modtage dommen.