11 bornholmske kunsthåndværkere har fået arbejdslegater
Kaori Juzu, der er gift med kollegaen Per Suntum, har fået et arbejdslegat på 250.000 kroner fra Statens Kunstfond. Arkivfoto: Berit Hvassum

4. JUN 2021 • 22:00 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

11 bornholmske kunsthåndværkere har fået arbejdslegater

KUNST

Da Statens Kunstfond for nylig uddelte arbejdslegater til designere og kunsthåndværkere, var der 11 bornholmske kunsthåndværkere blandt modtagerne. Bornholm er normalt pænt repræsenteret på listen, men udmærker sig i år med næsten dobbelt så mange tildelinger som i 2020.

Det oplyser Dorthe Møller Paulsen fra sekretariatet for Makers Island Bornholm i en pressemeddelelse.

Statens kunstfond havde til den årlige uddeling fået 454 ansøgninger og uddelte 178 legater. Der blev uddelt tre arbejdslegater af 250.000 kr. og det ene af dem gik til Kaori Juzu, der udmærker sig indenfor smykkekunst.

Japanskfødte Kaori Juzu har valgt at bosætte sig på Bornholm, fordi hun her finder ro og stor inspiration fra naturen til sit arbejde. Kaori Juzu er udlært som guldsmed i 2008 og har stået i lære hos Per Suntum. Hun arbejder i dag fra sit værksted i Tejn og har sine værker repræsenteret på udstillinger og museer verden rundt – også på Bornholms Kunstmuseum. Fra 5. juni kan Kaori Juzus værker opleves på Biennalen for Kunsthåndværk og Design på Koldinghus – hvor også andre bornholmske kunsthåndværkere udstiller.

Nye talenter

Fire andre bornholmske kunsthåndværkere fik tildelt arbejdslegater i kategorien "nye talenter". Det er Annelie Grimwade Olofsson, George William Bell, Anette Leegaard og Sara Jeffries.

Derudover er der tildelt legater til Sarah Oakman, Christina Schou Christensen, Rick Gerner, Johanne Jahncke, Morten Klitgaard og Michael Geertsen.

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm.

 Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.