1-2-3-go! I Listed samles man om sæbekassebiler

1-2-3-go! I Listed samles man om sæbekassebiler
Der blev løbet til stålet i Listed Rally for sæbekassebiler. Ikke engang et pitstop var der tid til, da Daniel og Markus Anders Krags sæbekassebil tabte et hjul. Da holdet var kommet vel over målstregen, kunne treårige Daniel Anders Krag betro Bornholms Tidende, at han havde øvet sig på en motoriseret gator derhjemme. – Men den er med rat, og den her er med snore på, sagde Daniel Anders Krag. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 31. AUG 2020 • 10:48
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
31. AUG 2020 • 10:48
FRITID

Man skulle måske ikke tro, at sæbekassebiler kunne interessere mennesker i alle aldre – fra dem, der lige har lært at gå, og til dem, der må gå med rollator. Ikke desto mindre måtte det være konklusionen i Listed søndag eftermiddag. For 7. år i træk holdt byen "Listed Rally for sæbekassebiler," og som tidligere år var det et tilløbsstykke, der kunne tiltrække i omegnen af 100 mennesker.

I en bod blev der solgt kaffe, kage – og kildevand, som var godgørende i varmen. Men først og sidst handlede dagen om sæbekassebiler. Man kunne enten stille op med sin egen eller låne en.


Reglerne i rallyet var simple: Sæbekassebilerne måtte skubbes af højst to personer, man skulle gennemføre forhindringsbanen så hurtigt som muligt, og pisk måtte ikke anvendes på børn under seks år. Måske var det på grund af den sidste regel, at langt de fleste hold stillede med en far som rugbrødsmotor og et barn som chauffør.

Svævende over grønsværen fandt man Martin Emil Carlsen, der har været med til arrangere Listed Rally i alle de år, begivenheden har eksisteret.

– Det begyndte i 2013, da mine børn startede løbet op, og jeg har bare altid været med på ideen. Det er der også andre, der har været, og også i år er der et meget positivt fremmøde, som der plejer at være, sagde Martin Emil Carlsen.

Sæbekasserallyet sluttede med, at vinderne fik overrakt guldmedaljer, der næsten så helt ægte ud, og alle børn fik overrakt slikposer. Derefter var der amerikansk lotteri med præmier sponsoreret af erhvervsdrivende i Listed og Svaneke.