Færre ledige stillinger hos center for ældre

Færre ledige stillinger hos center for ældre
Borgerne kan mærke det, når der er nok hænder på arbejde. Der bliver nemlig en øget kontinuitet, når der er nok mennesker til, at alle har en fast opgave. Arkivfoto
BOLIG | Fredag 11. november 2022 • 05:30
BOLIG | Fredag 11. november 2022 • 05:30

En målrettet rekrutteringsindsats og villighed til at gå op i tid betyder, at de ældre får mere kontinuitet og medarbejderne får mere ro på i deres hverdag, fortæller ældrechef, Christina Thorén Lilliedal.

Man må gerne fejre sine sejre, selvom man ikke er helt i mål endnu, og derfor har de hænderne højt over hovedet hos Center for Ældre i Bornholms Regionskommune.

Det kunne man også læse hos TV2 Bornholm torsdag.

Hvor der i april nemlig var 60 ledige stillinger, er de nu nede på 22 stillinger, der fortsat mangler hænder til. Men det er en væsentlig forbedring, og problemet bliver fortsat håndteret med en målrettet indsats, fortæller Christina Thorén Lilliedal, som er ældrechef i regionskommunen.

– Det er flere forskellige faktorer, der spiller ind, for når du kigger på hjemmeplejen, så afhænger behovet af medarbejdere også, hvor mange opgaver, der er. Vi har arbejdet målrettet med rehabilitering og så har vi haft lidt frafald af ydelser, så det er mange indsatser på en gang, forklarer hun.

En af de helt store indsatser er blevet lagt på rekrutteringsfronten. Her er det nemlig lykkedes at rekluttere en større andel af ufaglærte.

– Vi har øget andelen af ufaglærte fra 7 til 15 procent, og dette handler om, at der ikke er så mange faglærte at ansætte, forklarer ældrechefen.

Der er desuden blevet gået til stålet i forhold til branding af uddannelsen og faget blandt andet med film, tshirts, posters på bilerne, en LinkedIn-profil og ved at have nøglepersoner blandt de studerende, som er med til at fortælle den gode historie om ældreplejen som en attraktiv arbejdsplads.

– Det handler jo om, at vores gode medarbejdere har lyst til at anbefale det sted, hvor de arbejder til andre.

Christina Liliedal fortæller også, at nogle af de nyansatte kommer ovrefra.

– Jeg tror ikke, de flytter herover, fordi vi har brandet os. Det gør de nok af andre årsager. Men de vælger at arbejde i faget, fordi de synes, her er rart at være. Og så er der blevet arbejdet målrettet på, at få en del af de eksisterende medarbejdere til at gå op i tid, og det er også lykkes, fortæller hun.


– Det handler jo om, at vores gode medarbejdere har lyst til at anbefale det sted, hvor de arbejder til andre, siger Christina Thorén Lilliedal, som er ældrechef i regionskommunen. Privatfoto

Mere effektivitet

De gode takter betyder, at det nok er blevet lidt bedre at gå på arbejde i Center for Ældre, fordi man ikke skal løbe lige så hurtigt, når man skal løse sine opgaver.

– Man kan mærke det ved, at man flere steder er det antal, der skal være, at man ikke altid mangler noget eller har kørelister, der skal deles ud på andre ruter. Det betyder, at vi nogen steder bliver nok til at løse kerneopgaven. Når vi ikke er nok, så skal man jo løbe hurtigere, forklarer hun.

Og også borgerne kan mærke det, når der er nok hænder på arbejde. Der bliver nemlig en øget kontinuitet, når der er nok mennesker til, at alle har en fast opgave.

– Det betyder at det er rarere for borgerne, for det er et af de steder, hvor de oplever kvaliteten, når det er den samme, der kommer dag efter dag. Det betyder også noget for hvor effektivt, vi kan udføre opgaven, for vi er bedre og arbejder mere smidigt, når vi kender de borgere, vi skal ud til og det team, vi er en del af.

Selvom der stadig er 22 ledige stillinger, så skal der være plads til at juble, når det går godt.

– Vi synes, vi er kommet langt med de indsatser, vi har lagt, men vi arbejder også hele tiden videre, for vi skal være vedholdende. Det her er ikke et problem, vi kommer til at løse. Prognoserne siger, at vi kommer til at mangle medarbejdere og får flere ældre. Så for os handler det om at arbejde målrettet mod en balance mellem ressourcer og opgaver, siger Christina Thorén Liliedal.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT