Bornholm skiller sig ud: Sommerhuse går som varmt brød

Bornholm skiller sig ud: Sommerhuse går som varmt brød
Hotel Abildgård i Sandkås har frasolgt over 70 ferielejligheder siden april, og det kan være en del af forklaringen på, at antallet af solgte sommerhuse i andet kvartal 2022 var højere end samme kvartal året før. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 26. JUL 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. JUL 2022 • 10:30

Salget af sommerhuse er steget med 60 procent i forhold til sidste år.

Bornholm er det eneste sted i landet, hvor der er solgt flere sommerhuse i andet kvartal i år end i samme periode sidste år. Samtidig ligger salget et pænt niveau over gennemsnittet for de tidligere år inden corona. Det fortæller Boligsiden på baggrund af sine nye handelstal.

– Bornholm må i den grad siges at skille sig ud fra mængden i år. Overordnet ser vi nemlig et dalende salg af sommerhuse i alle de største sommerhuskommuner, når vi sammenligner med andet kvartal sidste år. Det hænger sammen med, at aktiviteten på boligmarkedet generelt er bremset op i foråret i år som følge af blandt andet rentestigningen. Men Bornholm lader indtil videre til at være upåvirket af denne tendens, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz hos Boligsiden i en nyhed på Boligsiden.

Konkret er der tale om en stigning i salget på 60 procent i forhold til sidste år. I andet kvartal 2021 blev der solgt 67 sommerhuse her på Bornholm. I samme periode i år er antallet 107.

En del af forklaringen kan ifølge Birgit Daetz være priserne her på øen. Godt nok er der sket en stigning i priserne på to procent sammenlignet med andet kvartal sidste år, men ser man på prisudviklingen det sidste halve år, er der faktisk sket et fald i sommerhuspriserne, fortæller Boligsiden.

– Prisudviklingen lokalt på Bornholm er vendt lidt på hovedet. For stik imod normalen steg priserne igennem efteråret og vinteren, hvorimod de nu er faldet igennem foråret. Det kan tyde på, at det ikke er de ekstraordinære huse til meget høje salgspriser, der nu bliver solgt mange af, men derimod huse i et lidt lavere prisleje, som omvendt frister flere købere, og dermed får salget til at stige, siger Birgit Daetz.