Boligprojekt på Nexø Havn kan stadig falde på gulvet

Boligprojekt på Nexø Havn kan stadig falde på gulvet
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2023 • 05:30

Hverken 80 procent, 60 procent eller slet ingen fleksboliger i det planlagte byggeri på Nexø Havn kunne samle flertal ved den første politiske behandling. Økonomiudvalget ligger til at afgøre sagen, og her er der flertal for at godkende 80 procent fleksboliger. Men bliver sagen løftet til den samlede kommunalbestyrelse, kan det igen gå anderledes.

Det kræver snart et landkort at holde rede på, om investeringsselskabet Gefion får lov til at opføre cirka 100 nye boliger på havnen i Nexø. Og ikke mindst at holde rede på de vilkår, som Gefion i så fald vil få lov på.

Svaret kom ikke tættere på, da natur-, miljø- og planudvalget behandlede sagen onsdag. Her var der ikke flertal for nogen af de i alt fire forskellige forslag, der kom på bordet.

Kommunens direktør Lillian Rasch Madsen indstillede at sætte planarbejdet i gang for et projekt med 85 procent fleksboliger og 15 procent helårsboliger. Men det forslag stemte ingen for. Fordi der er bopælspligt i Nexø, vil man slet ikke kunne opføre fleksboliger på havnen uden at se væk fra bopælspligten.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her