Venstre på Vestbornholm er i venteposition

Venstre på Vestbornholm er i venteposition
Humøret var højt, da Rønne Venstre og Venstre Vestbornholm i september besluttede at fusionere. Nu er glæden blandet med frustration over, at den nye vælgerforening endnu ikke har kunne holde sin stiftende generalforsamling, fortæller Jens Møller Jensen, som var formand for Rønne Venstre. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. MAR 2021 • 08:31
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
15. MAR 2021 • 08:31

POLITIK

Seks måneder er der gået, siden Venstres vælgerforeninger i de tidligere kommuner Rønne og Hasle besluttede at nedlægge sig selv og genopstå i en ny forening. Ændringen trådte i kraft ved årsskiftet, hvor den fælles Venstre Vestbornholm genopstod. To og en halv måned senere står foreningen stadig uden bestyrelse og formand.

Årsagen er, som det så ofte har været det seneste år, corona. Efter planen skulle vælgerforeningen have holdt sin stiftende generalforsamling i februar, men på grund af forsamlingsforbuddet har det ikke været muligt at holde den fysisk. Og en digital løsning er ikke rigtig en mulighed, mener formanden for en af de tidligere foreninger.

– Hvis vi holder fast i vedtægterne, som de er, så er det en generalforsamling, hvor alle medlemmer møder op og har stemmeret. Der skal vælges bestyrelse, der skal vælges formand, og der skal også være et opstillingsmøde af kandidater til kommunevalg, og det er ikke til at styre, medmindre man sidder i samme lokale. Det er umuligt, siger Jens Møller Jensen, som var formand for Rønne Venstre.

Langt ud i fremtiden

Onsdag skal Venstre Bornholm vælge sine spidskandidater til både kommunalvalget og regionsvalget i november. Det foregår virtuelt, og det er ifølge Jens Møller Jensen ikke noget problem.

– Det er en mindre kompliceret afstemning, om jeg så må sige, så det kan vi sagtens klare virtuelt. Men det andet, det er svært, siger han.

Efterårets valg gør det bydende nødvendigt at få gennemført generalforsamlingen. Det samme gælder generalforsamlinger i resten af partiorganisationen. Derfor har Venstres landsorganisation i lyset af corona givet yderligere dispensation for partiets normale regler.

Jens Møller Jensen fortæller, at de lokale vælgerforeninger nu kan vente med at afvikle ordinær generalforsamling til udgangen af maj. Derefter kommer kommuneforeninger og til sidst regionsbestyrelserne.

– Så det kommer langt ud i fremtiden efterhånden. Det trækker meget ud, og det trækker tænder ud, siger han.

Meget frustrerende

Siden nytår har en gruppe bestående af medlemmer fra de to tidligere vælgerforeningers bestyrelser varetaget ledelsen af Venstre Vestbornholm i en slags forretningsudvalg. I gruppen er der enighed om at vente og håbe det bedste.

– Ja, det er sådan set der, vi er havnet, siger Jens Møller Jensen.

Derfor befinder Venstre Vestbornholm sig i venteposition, og det passer ikke just Jens Møller Jensen.

– Det er meget frustrerende, siger han.