Til efterårsferien skal en indendørs minigolfbane stå klar: 'Vi vil udvide mulighederne for helårsaktiviteter'

Til efterårsferien skal en indendørs minigolfbane stå klar: 'Vi vil udvide mulighederne for helårsaktiviteter'
Fra venstre ses Brian Nielsen, murer, Preben Kofod, tømrer, og Thomas og Christina Juhl Sørensen, der alle arbejder fuld tid på at bygge det kommende minigolfcenter på Sandemandsvej i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 22. MAR 2021 • 12:56
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
22. MAR 2021 • 12:56

AKTIVITET

Til efteråret får Bornholm en ny helårsaktivitet for hele familien. Ægteparret Christina og Thomas Juhl Sørensen, der driver Bornpark Minigolf i Østerlars, købte i februar Campus Bornholms tidligere levnedsmiddelskole på Sandemandsvej i Rønne, hvor de lige nu totalrenoverer skolen til at huse minigolfbaner, barer og på længere sigt også madfaciliteter. Dele af det tidligere gymnasium bliver, hvor andet skal rives ned.

Christina og Thomas Juhl Sørensen forventer at kunne åbne dørene til de nye minigolfbaner inden efterårsferien. Deres udendørs minigolfbaner i Østerlars holder sæsonåbent, og ægteparret mener, at der er en efterspørgsel på helårsaktiviteter på Bornholm.

– Noget vi kan se er, at på regnvejrsdage tager folk ikke så meget ud til minigolf – det giver jo god mening, og derfor vil vi gerne skabe et sted, hvor der kan spilles minigolf året rundt og på den måde udvide mulighederne for helårsaktiviteter på Bornholm. Vi tror på, at der også er brug for den i forhold til turiststrategien, fortæller Christina Juhl Sørensen.

Det er fire år siden, at Bornpark åbnede minigolfbanen i Østerlars, som ægteparret selv tegnede og anlagde. Det samme gør de med det store indendørsprojekt i Rønne, og de føler sig godt klædt på til endnu et byggeprojekt.

– Vi har en del erfaring, fra da vi byggede i Østerlars. Jeg tegnede planen, og min mand byggede. Så vi ved allerede en del om byggestrategi, selv om der er meget at holde styr på i forhold til byggetilladelser, men i og med, vi kender til byggeprocessen, så føler vi os godt klædt på til det her projekt. Og så har vi nogle gode ansatte, der også kommer med idéer og forslag, fortæller Christina Juhl Sørensen.

Bornpark har ansat tre fuldtidsmedarbejdere, en murer, en tømrer og en alt-mulig-mand, der arbejder på at få minigolfbanen klar inden efterårsferien.


Det er måske ikke til at forestille sig lige nu, men gamle klasseværelser som det på billedet, vil inden efterårsferie være forvandlet til indendørs minigolfbane. Foto: Jacob Jepsen

Noget bliver, andet rives ned

Campus Bornholm flyttede til Minervavej for to år siden, og siden da har ejendommen på Sandemandsvej stået tom. Og selv om ejendommen skal totalomlægges, er der nogle fordele ved at bygge på en tidligere skole.

– Det har været en skole i 40 år, og det er heldigt, da der for eksempel allerede er installeret handicaptoiletter. Det er stadig for tidligt at sige, hvor meget der bliver, men noget lader vi stå, som det er nu, fortæller Christina Juhl Sørensen.

Planen for minigolfcentret er at etablere en stor familievenlig minigolfbane samt en mindre "nørdebane", som Christina Juhl beskriver den.

En tredje afdeling venter ægteparret med at istandsætte. Her er der planer om at bygge noget, der minder om en restaurant. Det bliver dog først nogle år ud i fremtiden.

– Det bliver i anden etape. Vi skal lige se, hvor vi er til den tid. Det er stadig usikkert, hvad det fører til, fortæller Christina Juhl Sørensen.


Der bæres allerede minigolfbaner ind i den tidligere skole - græsset mangler dog endnu. Foto: Jacob Jepsen

En anden oplevelse

Ægteparret håber på at give en anden oplevelse i minigolfbanen i Rønne end på deres udendørs baner i Østerlars. De to minigolfbaner skal have forskellige temaer og underlag, så der er diversitet på de to baner. Og så er der jo fordele ved en indendørsbane, hvor der er tag over hovedet.

– Vi kommer aldrig til at kunne styre vejret. Det skal ikke blæse alt for meget, inden det er svært at spille i Østerlars, og det har ikke været muligt at lave indendørsbaner der, fortæller Christina Juhl Sørensen.

Ud over ønsket om at skabe en helårsaktivitet på Bornholm, håber Christina Juhl Sørensen, at minigolfbanen i Rønne skaber flere arbejdspladser på Bornholm.

– Vi er en sæsonvirksomhed og har derfor mange sæsonmedarbejdere, der ofte er studerende hjemme på ferie. Det har vi fået nogle rigtig gode medarbejdere ud af, men det er jo kun få måneder om året, at vi kan tilbyde arbejde. Vi vil gerne skabe et korpsværk af fuldtidsmedarbejdere, så vi får et større fællesskab i vores virksomhed. På den måde skaber vi også flere arbejdspladser på Bornholm.

Her til sidst, hvor stammer interessen for minigolf egentlig fra?

– Jeg har altid været glad at spille minigolf, især når jeg var på ferie rundt omkring i verden, har jeg spillet. På en tur til USA, hvor alt generelt bare er større og vildere, fik jeg øjnene op for, at det kan vi da også være på Bornholm, siger Christina Juhl Sørensen.