Hun fandt en ny måde at sælge sine kjoler på

Hun fandt en ny måde at sælge sine kjoler på
Mette Høyer sammen med Cecilie Bech, der prøver kjoler til sin konfirmation. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 9. MAR 2021 • 07:40
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
9. MAR 2021 • 07:40

IVÆRKSÆTTERE

Foråret plejer at være en travl tid for beklædningsformgiver Mette Høyer, der ejer kjolebutikken og systuen Migrant. Som påskeliljerne springer frem i marts, skal der i systuen i Rønne lægges konfirmationskjoler op til nogle af årets spændte konfirmandinder eller designes brudekjoler til årets bryllupper. Men grundet corona har de store festarrangementer enten været aflyst eller udskudt, og det har gjort, at mange af de fine brudekjoler har måttet blive hængende på bøjlerne.

– Jeg har været meget ramt af corona og aflysninger. På et godt år kan jeg sælge 100 konfirmationskjoler fra min butik, men jeg har naturligvis haft meget mindre at lave på grund af aflysninger af arrangementer, og især tilretninger på gallakjoler til gymnasiefesterne og andet festtøj har været stillestående. Specielt salget af brudekjoler har været sløvt. Salget af brudekjoler i 2020 var meget begrænset, og i 2021 har der pt. ikke været nogen, fortæller Mette Høyer.

Lån en kjole med hjem

Gymnasieballerne sidste år var aflyste, og det samme blev rigtig mange bryllupper og andre store fester. Sidste års konfirmationer blev til gengæld kun udskudt til sommeren, og det gav Mette Høyer en idé. Hun udtænkte en ny måde til at få kjolerne ud til konfirmandinderne – på en corona-venlig måde. Mette Høyer fandt på et nyt koncept i sin virksomhed: Lån konfirmationskjoler med hjem.

I et højskab i sit cykelskur lagde hun et udvalg af kjoler ud, hvor de derefter kunne afhentes af kunden og prøves derhjemme.

34 gange blev der lagt en pakke med kjoler ud til kommende konfirmandinder, og 14 af de gange blev det til et reelt kjolesalg. I pakken med kjolen var der vedlagt en goodiebag fra den lokale smykkeforretning, Smykkeskrinet. Et samarbejde Mette Høyer beskriver som lige til højrebenet.

– Smykkeskrinet kontaktede mig for at høre, om hun måtte vedlægge en hilsen og et lille smykke til hver konfirmandinde. Det er min indstilling, at de lokale virksomheder skal forsøge at støtte hinanden bedst muligt.


Der rettes lige til, inden Cecilie kan vurdere resulatet. Foto: Jens-Erik Larsen

Mette Høyer fortæller, at der i de seneste år har været en tendens med københavnerture, hvor kommende konfirmander tager over for at købe kjoler. De ture kalder Mette Høyer for sin værste konkurrent.

– Der var desværre kommet en tendens med hyggeture til København for at købe konfirmationstøjet med mor og far, men det satte corona jo en stopper for. Mit udvalg er præcis det samme som ovre, ligeledes er priserne, men jeg fører kontrol med, at især de små hold i kirkerne, hvor der måske kun er to til tre piger, at de ikke kommer i samme kjole. Jeg håber, at det også kan sætte fokus på, at vi har det hele på Bornholm, fortæller hun.

Trine Grønges datter lånte en kjole med hjem fra Migrant. Hun havde set drømmekjolen i butikkens vindue, og Trine Grønge kontaktede derfor Mette Høyer. Kjolen blev derefter pakket og lagt i skabet i cykelskuret.

– Alt skete på samme dag, og der var ingen problemer. Kjolen passede, og min datter skal nu konfirmeres i sin drømmekjole, siger Trine Grønge, der fortæller, at hun er glad for at kunne støtte lokale erhvervsdrivende.

– Man kan jo få det hele her på Bornholm. Det er rigtig vigtigt for mig at støtte bornholmske virksomheder, og derfor er det jo perfekt, at den helt rigtige kjole var her, og det minder mig også om, at vi ikke altid behøver at tage over eller købe på nettet.

Ingen hjælpepakker

Mette Høyer har ikke søgt hjælpepakker under corona.

– Jeg kunne godt søge hjælpepakker, men jeg valgte i stedet at se, hvad jeg kunne gøre af arbejde. Jeg har ikke særlig store udgifter i forbindelse med min butik, så jeg har ikke været lige så hårdt ramt som de butikker, der ligger nede i byen og har en høj husleje.

Nu er butikken atter åben, og Mette Høyer glæder sig til at betjene kunder igen.

– Der er selvfølgelig stadig mange forbehold at tage, men jeg har savnet den menneskelige kontakt og at kunne gøre andre glade, afslutter hun.

 


Mette Høyer

Født i 1963 og opvokset i Randers. Bosat på Bornholm siden 1985. Uddannet beklædningsformgiver med speciale i beklædningsdesign på Bornholms Textil Seminarium. Ejer af butikken Migrant i Rønne.