Der var rift om den sidste byggegrund
Pludselig blev der stor interesse for byggegrundene i Gammeltoft i Hasle – nu er den sidste solgt. Foto: Jens-Erik Larsen

9. APR 2021 • 18:58VEST • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Der var rift om den sidste byggegrund

BOLIGMARKED

Bornholms Regionskommune har pr. 1. maj solgt den sidste af de udstykkede kommunale byggegrunde i Hasle – Gammeltoft 15. Og den var der rift om, fremgår det af dagsordenen for økonomi-, erhvervs- og planudvalgets møde torsdag, hvor salget blev taget til efterretning.

Kommunen havde modtaget to identiske købstilbud på byggegrunden. Man arrangerede derfor en budrunde med en mindstepris på 250.000 kroner. Det resulterede i, at grunden er blevet solgt for 326.000 kroner.

Grunden er den sidste i en gammel udstykning, som går helt tilbage til Hasle Kommunes tid. Den har været til salg på kommunens hjemmeside i flere år. Der har været enkelte forespørgsler, men køberne har fundet grunden for dyr og har derfor ikke ønsket at afgive købstilbud, fremgår det af dagsordenen.

Grunden er på 838 kvadratmeter og har en ejendomsvurdering på 201.700 kr. i 2019.

Der er kommet godt gang i salget af kommunale byggegrunde. Der er dog stadig grunde til salg mange steder på øen, hvilket fremgår af kommunens hjemmeside, men ikke i Hasle.

Flere byggegrunde

I Hasle Byting ser man gerne, at kommunen udstykker flere byggegrunde i Hasle i nogle af de planlagte boligområder, og i det hele taget gerne, at der bliver flere boligmuligheder i området, hvor man oplever, at husene bliver solgt meget hurtigt.

Bytingets formand Kaj Erik Mortensen oplyser, at bytinget har henvendt sig til kommunen.

Bytinget er også i dialog med et boligselskab og private aktører om mulighederne for eventuelt at bygge andelsboliger. Kaj Erik Mortensen oplyser i den forbindelse, at man har spurgt, om kommunen tilbyder støtte til andelsboliger i Hasle.

– Vi vil gerne holde gryden i kog, for vi ønsker, at vi i Hasle kan tilbyde et mangfoldigt udbud på boligområdet. Mange søger bolig i Hasle, og det er lidt synd, hvis de nu gerne vil bo her, men bliver nødt til at søge andre steder hen, siger Kaj Erik Mortensen.
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.