Børnehaveklasser bliver fyldt

Børnehaveklasser bliver fyldt
Jesper Jørgensen glæder sig til igen at kunne byde en fuldtegnet børnehaveklasse velkommen på Rønne Privatskole. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 11. MAR 2021 • 17:46
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
11. MAR 2021 • 17:46

SKOLE

Fuldt hus. Det er meldingen fra Vestbornholms tre fri- og privatskoler, når det handler om indskrivningen til næste skoleårs børnehaveklasser.

Rønnes kristne friskole Peterskolen har indskrevet 20 elever til den kommende 0. klasse – akkurat ligesom man har i den nuværende 0. klasse. Det oplyser skolens regnskabsfører Helene D. Andersen.

– Det virker stabilt hos os, og det er dejligt at fornemme, at der kommer så mange tilflyttere til Bornholm, siger Helene D. Andersen med henvisning til, at der er cirka 100 flere børn, der starter i skole til sommer, end der blev født på Bornholm i 2015.

Er det med tilflytningen af børnefamilier noget, I mærker?

– Vi mærker det på den måde, at vi har en del familier, der har børn skrevet op for det tilfælde, at de beslutter sig for at flytte hertil. Men man kan ikke helt vide, hvor mange der effektuerer det, siger Helene D. Andersen.

Fyldte klasser

Skoleleder Jesper Jørgensen, Rønne Privatskole:

– Vi lavede klassen allerede i efteråret. Vi havde omkring 70 på venteliste, og vi har skrevet 23 ind som en fuld klasse. Vi har haft velkomstsamtaler med dem allesammen, siger Jesper Jørgensen, der glæder sig over, at skolen fastholder sin popularitet, hvor man har fyldte klasser hele vejen op til 10. klasse.

– Det, der kan forplumre det lidt og give noget ekstra arbejde, er hvis nogen søger om udsat skolestart. Hvis man får det, kan det være, at vi skal ud at hente en eller to elever fra ventelisten, og så er der selvfølgelig rigtig mange af de elever, vi havde på ventelisten, der er kommet ind på andre skoler, siger Jesper Jørgensen.

– Kommunen har en procedure for det med udsat skolestart, og nogle vil sige, at afgørelsen ligger sent i forhold til skolernes planlægning. Men børnene udvikler sig hele tiden, så det er måske godt for eleverne, at det er så sent. Så det er bare sådan.

Skolelederen fortæller, at det kan give svære overvejelser for forældre og børn fra ventelisten, når de får tilbudt en plads sent i forløbet, hvor de typisk er kommet ind på en anden skole:

– Vi havde udfordringen sidste år, hvor der var en del, der sagde nej tak, men vi fik fyldt klassen op, siger Jesper Jørgensen.

Fuldt hus i Nyker

På Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker har man heller ikke kunnet rumme alle de børn, der var skrevet op til børnehaveklassen.

Der er fuldt hus med 22 elever i klassen, og cirka halvdelen af dem kommer fra skolens egen børnehave, Bien, oplyser skoleleder Grethe Kofoed Svendsen.

Kan I mærke, at der kommer en del nye børnefamilier til Bornholm?

– Vi bliver ofte kontaktet af familier, der flytter til Bornholm, og vi får jævnligt tilflyttere ind i de forskellige klasser, hvis vi har plads, siger Grethe Kofoed Svendsen.