Svensk politi er klar til at genåbne sager om stenkast

Svensk politi er klar til at genåbne sager om stenkast
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 6. MAJ 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. MAJ 2022 • 07:30

Hvis der kommer nye oplysninger, som peger på, at der er tale om forsætlige handlinger, bliver sagerne åbnet igen, fortæller politiet.


Det er manglen af informationer at gå videre med, der har fået svensk politi til at lukke de seneste sager om mulige stenkast langs E65 mellem Ystad og Skåne. Hvis der kommer nye oplysninger frem, der peger på, at der er tale om forsætlige handlinger, bliver sagerne åbnet igen.

Det fortæller pressetalsperson Calle Persson til Tidende.

Tidligere på ugen sagde hans kollega Evelina Olsson til SVT, at skadesbilledet i de nye sager ikke var det samme som sidste år. Politiet tror, at der i de fleste nye sager er tale om stenslag.

Forebyggende arbejde

I slutningen af april sagde undersøgelsesleder for færdselsforseelser Per Åström Sand hos Ystads politi til Tidende, at ruden var blevet smadret på en bil, som blev ramt af en sten i marts. Det var derfor hans vurdering, at der i det tilfælde var tale om et stenkast. Den sag er også lukket.

– Indtil videre, bør det tilføjes. Hvis der kommer nye oplysninger, som tyder på, at nogen har gjort det her med hensigt, åbner vi disse sager igen. Det er en enkel proces, hvor man trykker på en knap. Men aktuelt er der helt enkelt ingen oplysninger at gå videre med, siger Calle Persson.

Til SVT har Evelina Olsson sagt, at politiet arbejder forebyggende sammen med den svenske trafikstyrelse Trafikverket og med lodsejere om fysiske foranstaltninger for at forebygge forbrydelser som stenkast.