Strømudfald på Express 5: Bliver væsentligt forsinket

NYHED | 31. JAN 2024 • 16:58
NYHED
31. JAN 2024 • 16:58

Opdateret klokken 17.30 med nyeste oplysninger fra Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef.

Opdateret klokken 18.25: Færgen er afgået fra Rønne klokken 18.20.

Hurtigfærgen Express 5 skulle afgå fra Rønne Havn mod Ystad klokken 16.30, men kom først afsted klokken 18.20.

En læser, der angiveligt er om bord, oplyste tidligere på eftermiddagen til Tidende:

"Express 5 har nu ligget midt i havnen i et kvarter," fremgik det af en mail klokken cirka 16.45. I en ny mail kort tid efter skrev læseren følgende:

"Efter 20 minutter fik vi besked om, at der var et elektrisk black-out, som bevirkede at færgen kortvarigt var uden styring. Vi ligger igen til kaj, og har netop fået SMS om at afgangen er forsinket."

Bekræfter strømudfald

Af data hjemmesiden Marinetraffic.com fremgår det, at færgen har været sejlet ud af færgelejet, men derefter har bevæget sig tilbage.

Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, bekræfter, at der har været et strømudfald på Express 5.

– Derfor sejlede de tilbage i lejet igen og gav sig til at lede efter årsagen. Det mener de at have fundet, og alting ser ud til at fungere igen, siger Jesper Maack.

– Men sådan nogle hændelser skal indrapporteres til Søfartsstyrelsen, så det har de gjort, og lige nu afventer de, at Søfartsstyrelsen er tilfreds med redegørelsen, tilføjer han.

Bliver væsentligt forsinket

Jesper Maack oplyser ved 17.30-tiden til Tidende, at Søfartsstyrelsens godkendelse er i hus, og at færgen derfor afgår så hurtigt som muligt. Det skete som bekendt klokken 18.20.

På sin hjemmeside skriver Bornholmslinjen, at Express 5 afgår fra Rønne klokken 18.10. Dette har passagererne også fået besked om. Færgen forventes først at afgå retur fra Ystad klokken 19.50 med senest check-in klokken 19.30. Færgen skulle være sejlet fra Sverige klokken 18.30.

Express 5 har senere endnu en dobbelttur til Ystad med planmæssig afgang fra Rønne klokken 20.30. Denne afgang bliver formentlig en del forsinket.