Se billederne: Nye elbusser kommer til at køre samtidig

Se billederne: Nye elbusser kommer til at køre samtidig
Den første af to 12 meter lange busser er ankommet til Danmark. Her skal busserne klargøres, inden de leveres til Bornholm. Foto: BAT
NYHED | ABONNENT | 21. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
21. SEP 2023 • 05:30

I første omgang var det planen, at kun to af de kommende fire elbusser på Bornholm skulle indgå i ordinær drift. Men nu kan busserne køre så langt mellem opladningerne, at alle fire busser kan være i drift samtidig, når de om få måneder kommer til Bornholm.

Det er nu muligt at se med egne øjne, hvordan den første sending bornholmske elbusser af mærket Isuzu kommer til at se ud. Busselskabet BAT har til Tidende sendt et billede og en model af henholdsvis en 12 meter lang bus og en otte meter lang bus, der hver kommer to styk af.

Den seneste melding, der er tilgået til centerchefen i det kommunale center for ejendomme og drift, Bjarne Freund-Poulsen, er, at de to korte busser, der skal køre som bybusser, vil være klar til drift den 20. november. De to lange busser vil derimod først være klar til drift den 15. januar.

Ifølge Bjarne Freund-Poulsen er der godt nyt her to måneder inden de første busser efter planen indgår i driften. Det var nemlig slet ikke meningen, at alle fire busser skulle køre samtidig, da de ikke kørte mange kilometer på en opladning, dengang de blev købt. Den oprindelige plan var derfor at indsætte de to korte busser på hver sin bybusrute, mens de store kunne bruges på det overordnede rutenet, men hovedsageligt skulle fungere som reserve for bybusserne. Den plan har dog ændret sig sidenhen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning