Q8 er pist forsvundet – men noget andet er dukket op

Q8 er pist forsvundet – men noget andet er dukket op
Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2023 • 05:30

Bornholms Regionskommune håber på at få en grønnere havn og en åben plads foran velkomstcentret.

Har man været på Rønne Havn for nylig, så har man nok bemærket velkomstcenteret i en lidt andet grad end tidligere.

Med nedrivningen af Q8-tankstationen er der nemlig pludselig blevet frit udsyn til den store bygning med den markante facade, og det er der ingen grund til ikke at udnytte, hvis man spørger direktør i Bornholms Regionskommune, Lillian Rasch Madsen.

– Arealet er jo låst på den måde, at der er en bunden opgave i at skabe nogle større opmarcharealer. Men det gælder også om at gribe anledningen, for vi skal da sikre, at velkomstcenteret kommer til sin ret, fortæller hun.

Hvor tankstationen tidligere lå skal der snart anlægges en ny Vesthavnsvej, og så skal der ikke længere være en rundkørsel. Den nuværende Vesthavnsvej bliver så omdannet til opmarchareal.

– Vi vil gerne have nogle meter mellem vejen og velkomstcenteret, så vi kan lave en form for plads. I starten skal det bare være et græsareal, for vi har ikke så mange penge, men vi vil gerne sikre, at det ikke bliver bebygget, forklarer direktøren.

En anden ting, kommunen også drømmer om, er, at den kedelige gangsti udenfor hegnet omkring opmarcharealet kan blive lidt mere levende og grøn, så havnen bliver mere spændende at ankomme til - også som gående.

– Kan man lave lidt ekstra beplantning langs hegnet, så ville det give et helt andet udtryk, forklarer hun, men understreger dog, at hegnet ikke er placeret der for sjov, og derfor er det også vigtigt at planerne jo ikke ødelægger noget, forklarer hun.

Hun oplever, at der er en fin dialog med Rønne Havn, som er i gang med anlægsprojektet, og hun håber, at alle parter kan blive enige og finde en god løsning, så forskønnelsen af havnen kan blive en del af hele anlægsarbejdet, som forventes afsluttet til påske næste år.

Illustration af hvordan begrønning af opmarcharealet kunne komme til at se ud. Billederne er et oplæg fra BRKs side, til hvordan der kan skabes et mere imødekommende velkomstområde, som netop nu drøftes med Rønne Havn og Bornholmslinjen.