– Det er det, der er lidt vanskeligt. Jeg har prøvet at bestille en masse sne til vores uddannelse, men det er desværre ikke lykkedes. Men vi prøver. I weekenden skal vi ned at køre på Raghammer, hvor der er en masse sand. På sand og hældninger opfører den sig lidt, som den vil opføre sig i sne, så vi kan tillempe lidt. Og lige så snart der kommer noget sne, så vil vi komme ud at køre i det mest muligt, selvom vi ikke skal indsættes. Men reelt set er vi egentlig først ude at prøve det, når der bliver kaldt på os, og så må vi se, hvad den umiddelbart kan klare i den bornholmske vinter, siger Lars Lilholm.
Rigtig god mening
Det Bornholmske Hjemmeværn har haft til opgave at støtte øens vinterberedskab siden 2008 og har været indsat mange gange, og ifølge Lars Lilholm er det en opgave, de frivillige hjemmeværnsfolk er meget interesserede i, fordi de føler, at de gør et godt stykke arbejde.
– Det er primært frivillige, der bemander de her køretøjer, og det er en opgave, der giver rigtig, rigtig god mening for dem, at de deltager i det beredskab, der er nødvendigt og sørger for sikkerhed for vores borgere i fællesskab med politi, Falck, brand og de øvrige myndigheder, siger majoren.
De frivillige bruger både fritid og arbejdstid på at gøre sig så gode som overhovedet muligt, og om vinteren kan de være indsat i rigtig lang tid. Derfor er der brug for så mange besætningsmedlemmer som muligt.