Nattens snefald gav forsinkelser for DAT

NOTITS | ABONNENT | 21. NOV 2022 • 15:30

Den store mængde sne der ramte Bornholm natten til mandag kom lidt bag på lufthavnspersonalet i Bornholms Lufthavn, og sneen betød derfor forsinkelser for flytrafikken til København. Det fortæller Robert Rungholm, der er kommerciel chef for DAT.

– Det tog lidt længere tid at rydde banen for sne i morges, og vi kan naturligvis ikke komme afsted før banen er ryddet. Men det er vores indtryk, at de gør alt hvad de kan, siger han.

Det var de første afgange der var forsinket, og det skyldtes altså, at der var noget mere sne på landingsbanen end forventet.

– Både 6.15 og den næste afgang fra København var forsinket omkring 30 minutter. Når det første fly bliver forsinket, skaber det flere forsinkelser i rækken.

Umiddelbart kan det være svært for DAT og lufthavnen at forudse, hvornår problemerne opstår, forklarer Robert Rungholm.

– Vejrudsigten viste, at det skulle tø fra i morges, og det blev så ændret igen. Så det er svært at forudse hvordan det vil se ud om morgenen.

De typiske problemer for flytrafikken om vinteren er sigtbarheden. For der er er grænser for, hvor dårlig den må være, før DAT ikke kan sende fly i luften.

– Kan vi ikke se noget, kan vi ikke flyve. Og det andet problem der kan være er, at de de skal kunne nå at rydde banen for sne. Og så skal vi vente på at de kører rundt med plovene derude.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning