Krydstogtskib måtte opgive at lægge til

Krydstogtskib måtte opgive at lægge til
Viking Venus er 229 meter langt. Arkivfoto: Viking
NYHED | ABONNENT | 22. MAJ 2024 • 16:19
NYHED | ABONNENT
22. MAJ 2024 • 16:19

Viking Venus skulle onsdag ved middagstid have sat forventningsfulde krydstogtgæster af i Rønne. Men skibet måtte opgive anløbet på grund af vinden.

Knap 1.000 krydstogtgæster så i formiddags frem til at lægge til i Rønne og besøge Bornholm. Men de mange gæster måtte slukørede se Bornholm forsvinde i horisonten uden at have sat foden på landjorden.

Krydstogtskibet Viking Venus sejlede i aftes fra Gdansk i Polen og ved 11-tiden onsdag formiddag befandt skibet sig ud for Rønne Havn. Men i stedet for at anløbe havnen satte kaptajnen i stedet kursen sydvestover mod næste planlagte stop, som er Warnemünde i Tyskland, fremgår det af data fra hjemmesiden Marinetraffic.

Rønne Havns kommunikationschef, Jesper Jürgensen, oplyser, at årsagen til aflysningen er ganske udramatisk. Det var nemlig på grund af vinden, at skibet ikke begav sig ind mod krydstogtkajen i sydhavnen.

– Det kan svinge, hvor mange anløb som bliver aflyst på grund af af vind. Sidste år var det kun to anløb, som blev helt aflyst. Vi prøver nemlig som udgangspunkt altid at få dem til at anløbe som tender-anløb til for eksempel Gudhjem, hvis der er meget vind i Rønne. På den måde mister guider og busser ikke omsætning, fortæller Jesper Jürgensen.

– Vores arbejde med fremtidssikringen af havnen vil også kunne hjælpe alle anløb til havnen og dermed også krydstogtsskibe, da vi gør det muligt for skibe at anløbe selv i hårdt vejr, fortæller han.

De erhvervsdrivende i Rønne havde ellers formentlig glædet sig til besøg fra de 930 krydstogtgæster. Da Rønne Handelsstandsforenings formand, Jan Bidstrup, i marts aflagde bestyrelsens beretning, henviste han til en status på krydstogt-situationen på Bornholm, udarbejdet af Destination Bornholm, som viste, at mange sidste år oplevede, at der var 'flere gode krydstogtskibe end tidligere'.

– Dette går fint i tråd med, at analyser af gæsternes adfærd viser, at flere penge bliver lagt i Rønne. Jeg tror flere af os har haft en følelse af, at de sidste par år har været bedre end det vi tidligere oplevede, lød det fra handelsstandsforeningens formand, der om emnet tilføjede:

– Før antog man, at 60-70 procent af gæsterne, der gik i land, forlod Rønne til fordel for resten af øen. I dag er det næsten modsat: Mange bliver i byen, og forhåbentlig kommer vi alle til at mærke endnu mere til dette fremadrettet.

Næste planlagte krydstogtanløb er allerede den 25. maj, hvor skibet MSC Poesia, der medbringer 2.550 gæster, lægger til i Rønne. Til gengæld er skibet Ocean Majestys ankomst den 27. maj aflyst.

 


 


Viking Venus' rute ved Bornholm onsdag. Skærmbillede fra hjemmesiden Marinetraffic.com