Kombardo: Hvor svært kan det være?

Kombardo: Hvor svært kan det være?
Torben Riis kunne godt tænke sig et par læskure med bænke langs muren på Kongen. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2024 • 11:30
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2024 • 11:30

82-årige Torben Riis vil egentlig gerne køre med Kombardo Expressen. Men der er flere ting, han ikke forstår.

Torben Riis kører næsten hver dag ned på havnen for at se hvad der sker på Kongen. Svaret er næsten altid: Ikke ret meget.

– Der holder aldrig en bil, der er masser af plads, siger den 82-årige rønnebo.

Han har det seneste halve år taget turen med Kombardo Expressen tre gange, når han skulle besøge sin datter på Sjælland, og nu blander han sig i debatten om forholdene for de busrejsende.

Buspassagererne har delt deres bekymringer jævnligt, først da af- og påstigningen blev flyttet til BATs holdeplads på den ene side af færgeterminalen, og nu igen, efter at den er flyttet om til Kongen på den anden side. Her ligger en stor parkeringsplads med cirka 75 tidsbegrænsede parkeringspladser.

På Bornholms Passagerforenings facebookgruppe efterlyste medlemmerne i sidste uge blandt andet et læskur til de busrejsende på det nye opsamlingssted, samt siddepladser til dårligt gående.

Torben Riis mener ikke det kan være så svært at gøre området passagervenligt.

– Som det er nu bliver de stakkels passagerer kastet rundt fra den ene plads til den anden, stadig uden læskur eller bænke. 50 meter fra den nuværende plads ligger Kongen med cirka 70 2-timers parkeringspladser. De bliver næsten aldrig brugt, siger Torben Riis.

– Der er jo ingen, der parkerer i to timer langt ude på havnen, for at gå op til byen.

Den 30. marts udtalte Molslinjen til Tidende, at man vil kigge på muligheden for at etablere et nyt stoppested, når opmarcharealet er udvidet, hvilket efter planen sker til sommer.

Og her er Torben Riis allerede klar med løsningen.

– Lad Kombardo få lov til at sætte et læskur og et par bænke op langs muren ud til havnebassinet, og indret resten af pladsen til langtidsparkering for pendlere og endagsrejsende, gerne mod betaling. Hvor svært kan det være, spørger Torben Riis.

 

 

 



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT