Glatførevarsel: Saltsprederen sendes igen ud på de større veje

Glatførevarsel: Saltsprederen sendes igen ud på de større veje
Aakirkeby var et af de steder, hvor der lørdag faldt en del sne. Foto: Jakob Nørmark
NOTITS | 20. NOV 2022 • 08:43
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS
20. NOV 2022 • 08:43

Vintertjenesten i Bornholms Regionskommune har søndag morgen udsendt et glatførevarsel på grund af vejtemperaturer under frysepunktet. Efter lørdagens nedbør skal man som trafikant fortsat tage sig i agt for is- og sneglatte veje.

Det overordnede vejnet (klasse A-veje) vil søndag blive saltet, de klasse B-veje i åbent land vil blive skrabet og saltet efter behov, meddeler vintertjenesten. Inde i byerne vil klasse B-veje, herunder cykelstier, offentlige parkeringspladser og offentlige fortove, også blive saltet og skravet efter behov.

De øvrige vejklasser, altså de mindste veje, saltes ikke.

Vejene i klasse A er grønne, mens de røde veje er klasse B-veje, der vil blive saltet og skrabet efter behov. Illlustration: BRKDAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning