Express 5 tilbage på fire motorer

Express 5 tilbage på fire motorer
Nu burde motorproblemerne med Express været et overstået kapitel. Arkivfoto: Jesper Gynther
TOPNYHED | ABONNENT | 24. SEP 2023 • 14:55
TOPNYHED | ABONNENT
24. SEP 2023 • 14:55

Reparationen af Express 5's ene motor er gennemført og gået godt, lyder det fra Molslinjens pr- og kommunikationschef. Færgen sejler derfor igen på fire motorer.

Reparationen af Express 5's ene motor er gennemført og 'alt er gået godt'. Det skriver Molslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, i en sms til Tidende. Han tilføjer, at en efterfølgende motortest også er forløbet godt.

"Vi forventer Express 5 tilbage i sit almindelige forløb fra i morgen (mandag, red.)", skriver Jesper Maack.

Allerede søndag sejler færgen derfor igen på fire motorer. Rederiet har dog byttet rundt på Express 1 og Express 5, så sidstnævnte har færrest sejladser.

Færgen har de seneste mange uger døjet med et problem med turboladeren på den ene motor. Det har betydet, at færgen har måtte sejle med nedsat hastighed og forsinkelser til følge. Færgen har også været taget ud af drift flere gange for at prøve at lokalisere problemet - men uden held. Onsdag kunne rederiet så melde ud, at fejlen langt om længe var blevet fundet - dybt inde i maskineriet.

"Fejlen blev fundet ved at sende et kamera dybt ind i motoren i rørføringer omkring den turbolader, som ikke ville virke som ønsket. Kameraet fandt et rør, som på en eller anden måde har løsnet sig, så turboladeren ikke har fået den luft, som en turbo skal bruge for at komme i omdrejninger," skrev Jesper Maack onsdag i en mail til de bornholmske medier.

Derfor var færgen taget ud af drift torsdag og igen lørdag, hvor Express 1 overtog sejladserne. Også tirsdag og onsdag var færgen taget ud af drift.