Elbusser til 88 millioner sat i udbud

Elbusser til 88 millioner sat i udbud
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 15. MAJ 2023 • 16:11
NYHED
15. MAJ 2023 • 16:11

Elbusser til en samlet værdi af 88 millioner kroner. Det har Bornholms Regionskommune nu sat i udbud. I udbuddet indgår de første 10 elbusser og en option på at købe eller lease 10 busser yderligere. 

Et af de store knudepunkter i dette års kommunebudget er nu kommet i udbud.

Købet eller leasingen af 10 elbusser til BAT, som der politisk har været stor uenighed om, blev nemlig fredag officielt sendt i udbud af Bornholms Regionskommune.

Det fremgår af kommunens hjemmeside.

– Der er tale om et EU-udbud af indkøb og levering af 10 stk. fabriksnye elbusser til BAT til levering i 2024, hvor alle har ret til at afgive tilbud. Udbuddet laves med option på at købe op til yderligere 10 stk. elbusser i kontraktperioden, skriver kommunen

Leasing eller køb

Kontraktens samlede værdi anslåes i udbudsmaterialet til at være på 88 millioner kroner med en varighed på 10 år. Tildelingen af kontrakten vil ske på grundlag af; "Det økonomisk mest fordelagtige tilbud" – på baggrund af tildelingskriteriet; "pris", oplyser kommunen.

Det bemærkes også, at det endnu ikke er afgjort, hvorvidt elbusserne skal købes eller leases, da det først skal afgøres politisk. Det spørgsmål er der tilsyneladende stor uenighed om i kommunalbestyrelsen. Borgmester Jacob Trøst (K) har tidligere luftet tanken om at lease elbusserne i stedet for at købe dem. 

– Jeg mener simpelthen ikke, at vi har råd til at købe elbusser, som situationen er nu. Derfor lægger mit forslag op til at lease dem over tre år fra 2024 til 2026, sagde Jacob Trøst sidste år til Tidende.

Transportministeriet har givet et tilskud på otte millioner kroner til køb af de første 10 busser, selvom BAT havde søgt om 17 millioner kroner. Og kommunen skriver også, at man vil søge om tilskud til købet eller leasingen af de næste 10 elbusser. Det har dog ikke betydning for selve udbuddet, lyder det.

Fristen for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse er ifølge udbudsmaterialet den 12. juni klokken 10.00.