DAT skruer op for billetprisen

DAT skruer op for billetprisen
DAT har i de seneste måneder skruet op for billetpriserne, og måske stiger nogle billetter mere endnu, fortæller direktør Jesper Rungholm. Arkivfoto. Berit Hvassum
TRAFIK | Onsdag 29. maj 2024 • 14:16
Henrik Nielsen
Journalist
TRAFIK | Onsdag 29. maj 2024 • 14:16

I de seneste måneder har DAT skruet op for den gennemsnitlige billetpris, og rabatbilletter eksisterer stort set ikke længere.

Det er blevet dyrere at flyve mellem Bornholm og København, for DAT har sat den gennemsnitlige pris på flybilletter op. Årsagen er stigende udgifter.

Det fortæller DR.

– Det er noget, der er sket løbende over de seneste tre-fire måneder, at vi er i færd med at få løftet prisniveauet op efter bedste evne, siger administrerende direktør Jesper Rungholm til Tidende.

Samtidig har DAT skåret ned i antallet af afgange for at reducere omkostningerne. Det er sket efter, at flyselskabet har fortalt, at det taber halvanden million kroner om måneder på den bornholmske rute.

– Vi har en situation, hvor de færre afgange giver et øget pres, og udbud og efterspørgsel spiller også ind, siger Jesper Rungholm.

Ifølge ham har DAT hævet priserne med mellem 100 og 200 kroner på enkeltbilletter.

– Vi har også gjort det, at vi næsten har elimineret senior- og ungdomsbilletter, så de faktisk ikke er tilgængelige mere. Vores gennemsnitspris i al almindelighed er cirka halvdelen af, hvad den skal være, for at det kan løbe rundt, og derfor er der ikke plads til at flyve med folk til 300-400 kroner. Det er der ganske enkelt ikke, lyder det fra DAT's direktør.

Flere prisændringer på vej

Som nævnt har øvelsen med at skrue op for billetpriserne været i gang i nogle måneder, men sammenlignet med andre indenrigsruter er priserne ikke i top, mener Jesper Rungholm.

– Nu nærmer vi os snart 50 procent af, hvad det koster at flyve med SAS mellem Aarhus og København. Det skal lige sættes i perspektiv, inden man begynder at hyle alt for højt, siger han.

Spørger man ham, om DAT er noget op på det niveau, man skal, lyder svaret prompte:

– Nej, det er vi ikke, men det er blevet bedre. Vi har set et drop på nogle af afgangene, og det er der, vi skal begynde at finpudse og sige, at nu har vi ramt smertegrænsen på nogle af afgangene. På andre afgange kan det være, at vi ikke er færdige endnu. Hvis en afgang er udsolgt en uge frem, så kunne det jo godt indikere, at den måske skal have en justering mere, siger Jesper Rungholm.

Derfor er arbejdet med at justere priserne stadig i gang, og prisstigningen betyder ikke, at økonomien i ruten løber rundt, fortæller Jesper Rungholm.

– Vi er slet ikke i mål med, at det er noget, der bare minder om at løbe rundt, og det kommer vi heller ikke, det ved vi allerede. Det er tabsminimering, vi har gang i, siger han.



En sijllavitta



‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
FÅ ABONNEMENT