Bekræfter: Klage forsinker udvidelsen

Bekræfter: Klage forsinker udvidelsen
Foto: William Sonne Kaalø
NYHED | ABONNENT | 6. MAR 2024 • 10:06
NYHED | ABONNENT
6. MAR 2024 • 10:06

Bornholms Regionskommune bekræfter nu, at arbejdet med at udvide opmarchområdet på Rønne Havn står stille, og at projektet bliver én til to måneder yderligere forsinket.

Bornholms Regionskommune bekræfter nu, at projektet om udvidelse af opmarchområdet ved hurtigfærgelejet på Rønne Havn står stille.

Mandag skulle gravemaskinerne være gået i jorden, men entreprenørvirksomheden Jens Møller Gudhjems direktør, Morten F. Q. Iversen, fortalte onsdag, at virksomheden endnu ikke har fået en kontrakt og ikke er gået i gang med arbejdet.

Nu bekræfter Bornholms Regionskommunes projektleder, Maria Lunde Ørris, at virksomheden endnu ikke har fået tilsendt en kontrakt, og at projektet bliver yderligere én til to måneder forsinket. I forvejen stod projektet til senest færdiggørelse den 12. juli i år.

Direktør i Bornholms Regionskommune Lillian Rasch Madsen oplyser, at grunden til at projektet står stille, er en klage. Nærmere bestemt drejer det sig om en klage fra Cyklistforbundet til Planklagenævnet over Økonomi- og klimaudvalgets godkendelse af, at projektet ikke er lokalplanpligtigt. En beslutning, politikerne traf den 22. november sidste år.

Spørgsmålet er nu, om klagen har opsættende virkning. Selvom klagen blev indgivet i januar ved kommunen det endnu ikke. Men hvis klagen har opsættende virkning, vil projektet for alvor blive sat på pause og forlænge tidsplanen alt efter klagens udfald.

– Så længe vi ikke ved, om klagen får opsættende virkning, står projektet stille, siger kommunens direktør.

I en mail til Tidende bekræfter Nævnenes Hus, at Planklagenævnet ikke bare har modtaget én, men to klager om projektet.

– Der er anmodet om, at klagerne tillægges opsættende virkning, og sagerne afventer på nuværende tidspunkt, at der træffes afgørelse om dette. Det er på nuværende tidspunkt min forventning, at Planklagenævnet træffer afgørelse om spørgsmålet inden udgangen af marts, oplyser Ioana Fodor, teamchef og chefkonsulent i nævnet.

Bornholmslinjen, der i sin tid var initiativtager til at få udvidet opmarchområdet, ærgrer sig over den yderligere forsinkelse.

– Det er jo desværre lidt historien om dette projekt, at det rammes af forsinkelser. Det er forsinkelser, som er ude af vores hænder, så vi kan ikke gøre så meget andet end at tage forsinkelsen til efterretning, siger pr- og kommunikationschef Jesper Maack.

– Det er svært for os at påvirke sagens gang nu, så selv om vi klart er ærgerlige over ikke at kunne komme i gang - så er det spillets regler.

Han oplyser videre, at Bornholmslinjen netop for første gang nogensinde har haft to millioner gæster over en 12-måneders periode fra marts 2023 til februar 2024.

– Så det betyder jo, at der er noget potentiale omkring højsæsonen, som Bornholm og vi ikke får mulighed for at udnytte, siger Jesper Maack.

Rønne Havns kommunikationschef, Jesper Jürgensen, oplyser, at havnen ikke har nogen kommentar til udviklingen.

Opsættende virkning
Hvis en klage har opsættende virkning betyder det, at planen, tilladelsen eller dispensationen ikke kan udnyttes, og at påbud ikke skal efterkommes, før nævnet har truffet afgørelse i klagesagen.

Hvis en klage derimod ikke har opsættende virkning betyder det, at planen, tilladelsen eller dispensationen kan udnyttes og at påbud skal efterkommes, mens klagesagen verserer.

Kilde: Nævnenes Hus



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT