Uddannelsescenter skal give bedre behandling og mere tid til patienterne

Uddannelsescenter skal give bedre behandling og mere tid til patienterne
Bornholms Hospitals nye uddannelsescenter handler om at kunne give det bedste til patienterne. Her fortæller Helle Folden regionsrådsformand Lars Gaardhøj om hjertelungeredning i simulationsenheden. Foto: Bornholms Hospital
17. MAJ 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj indviede mandag Bornholms Hospitals nye uddannelsescenter, som blandt andet tilbyder hybridundervisning, der sparer rejsetid.


Det var en festdag, da Bornholms Hospital mandag indviede sit nye uddannelsescenter, som efter planen skal øge sikkerheden og kvaliteten for patienterne. Det sker blandt andet ved at tilbyde læring på tværs af faggrupper.

– Her på Bornholms Hospital er et af vores særkender, at vi skal være specialister i det generelle. Vi skal som sundhedsfaglige have en bred faglighed for at give den bedste behandling til vores patienter og gæster på øen. Det stiller krav til os. Derfor er det vigtigt at have disse faciliteter, der understøtter læring og kompetenceudvikling på tværs af alle faggrupper, siger hospitalsdirektør Annemarie Hellebek i en pressemeddelelse.

Tid til patienter

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) var på besøg og stod for selve indvielsen. Han fremhævede, at Bornholms Hospital som de første i regionen har gennemført såkaldte hybridkurser, hvor sundhedsfaglige medarbejdere mødes i uddannelsescentrets lokaler, mens underviseren og den anden halvdel af kursisterne sidder på et af de københavnske hospitaler.

– Der går ikke tid med transport for at deltage i regionens kurser. På den måde sikrer vi lige adgang til kompetenceudvikling. Den tid kan i stedet gå til jeres patienter, siger Lars Gaardhøj i pressemeddelelsen.


Hybridundervisning er en af de muligheder, som hospitalets nye uddannelsescenter giver. Her får regionsrådsformand Lars Gaardhøj en orientering af uddannelseskonsulent Ane Falk. Foto: Bornholms Hospital

Træne forskellige scenarier

I indvielsen deltog både personale og repræsentanter for patientforeninger samt regionsrådsmedlem Leila Lindén (S), som fortalte, hvordan hospitalet har udviklet sig, siden hun selv var sygeplejerske.

– Dengang havde vi demonstrationsstuer, hvor man kunne lære at stikke i dukker. Det var ren mesterlære. I dag rækker det ikke med en demonstrationsstue alene. Nu har hospitalets sundhedsfaglige fået en simulationsenhed, hvor de kan træne forskellige scenarier, så de er forberedt på, hvad de kan møde i klinikken, siger hun i pressemeddelelsen.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj og regionsrådsmedlem Leila Lindén stod for den officielle indvielse af Bornholms Hospitals nye uddannelsescenter. Foto: Bornholms Hospital