Markant sygefravær i kommunen

NOTITS | 16. JAN 2024 • 11:15
NOTITS
16. JAN 2024 • 11:15

Sygefraværet hos de ansatte i Bornholms Regionskommune lå i 2023 højt. 

Det skriver TV2 Bornholm mandag.

I gennemsnit lå sygefraværet i BRK således på 20,2 fraværsdage i det forgange år. 

Ifølge TV2 Bornholm, der har talt med kommunaldirektør Sine Sunesen, er sygefraværet fordelt ujævnt ud over de forskellige afdelinger i regionskommunen, men fælles for dem alle er, at fraværet er steget over de seneste år. Det højeste sygefravær finder man på ældreområdet, hvor de ansatte i 2023 gennemsnitligt har haft 29,5 sygedage.

– På ældreområdet handler det om, at man er i kontakt med borgerne. Det er typisk der, at man har det højeste sygefravær. Det er der, hvor man som medarbejder har borgerkontakt, og så er der også det forhold, at vi på ældreområdet mangler medarbejdere, og det presser selvfølgelig de medarbejdere, der er, siger Sine Sunesen til tv-stationen.

Hun understreger samtidig, at det stigende fravær ikke skyldes mistrivsel i kommunen, da man af flere omgange har foretaget målinger af trivslen, og ved sidste måling lå man meget fint - også på ældreområdet, forklarer kommunaldirektøren til TV2 Bornholm.

Man er dog opmærksom på og erkender problemet i regionskommunen, fortæller Sine Sunesen, og man har derfor også sat gang i tiltag for at nedbringe sygefraværet i fremtiden.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 21-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag og onsdag morgen: Mellem kl. 00 og 06 får du el til lave priser: 1,80 kr./kWh alt inkl. er mere end halv pris i forhold til kogespidsen (kl. 17-21), hvor gennemsnittet for de fire timer ligger og rumler på 3,96 kr./kWh. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning