Her er de mest tilgængelige vandreruter i naturen

Her er de mest tilgængelige vandreruter i naturen
Ekkodalsstien er en af de mest tilgængelig vandreruter på Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 6. SEP 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
6. SEP 2023 • 05:30

Hjemmesiden udinaturen.dk samler beskrivelser af, hvor tilgængelige forskellige naturoplevelser er.

Det er blevet nemmere at finde en naturoplevelse, der er tilgængelig for alle. På hjemmesiden udinaturen.dk er flere end 100 ruter fordelt over hele landet beskrevet, og her på Bornholm har Naturstyrelsen beskrevet tilgængeligheden på alle de markerede vandreruter i statsskovene. Tanken er, at det skal være lettere for mennesker med handicap, ældre, gangbesværede og børnefamilier at få inspiration og tryghed til at tage ud i naturen.

– På Bornholm har vi jo en helt særlig topografi på store dele af øen, som i sig selv kan være en udfordring for bevægelseshæmmede. Derfor er jeg meget glad for, at man nu altid kan se hældningsgraderne på alle vores vandreruter, siger naturformidler Georg Ask Marker fra Naturstyrelsen Bornholm i en pressemeddelelse.

Handicapvenlig shelterplads

Naturstyrelsen Bornholm har prioriteret at beskrive adgangsforholdene på alle sin markerede vandreruter, så man for eksempel kan se, om man skal passere låger, trapper, niveauforskelle og indhegninger med dyr, samt hvordan underlaget på stien er.

– De stier, vi har vurderet er mest tilgængelige, har vi desuden valgt at beskrive ekstra grundigt med fotos af stiens forløb og af de ting, man skal være opmærksom på undervejs, fortæller Georg Ask Marker.

Der er også lavet ekstra grundige beskrivelser af de øvrige tilgængelige faciliteter som for eksempel fugletårnet ved Bastemose, fiskebroen ved Hammersø og den nye handicapvenlige shelterplads Nordhus i Rø Plantage.

Naturstyrelsens mest tilgængelige markerede vandreruter på Bornholm er rød rute i Lynggårdsskoven, hjertestien i Lynggårdsskoven, Ekkodalsstien i Almindingen og Cirkelstien ved Hammersholm.

Udinaturen.dk er en oversigt over friluftsfaciliteter i Danmark. På Bornholm lægger både Naturstyrelsen og Bornholms Regionskommune deres vandreruter, cykelruter, løberuter, rideruter, teltpladser, shelterpladser, toiletter, udsigtstårne, vandposter og meget mere på siden.