Viking er ved at få styr på fødekæden: 'De har udviklet sig helt vildt'

Viking er ved at få styr på fødekæden: 'De har udviklet sig helt vildt'
De unge Viking-spillere forsøger uden held at blokere et skud fra Københavns Håndboldklub i dagens tredje - og sidste - kamp i Aakirkeby-Hallerne. Foto: Jesper Gynther
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 20. NOV 2021 • 20:22
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
20. NOV 2021 • 20:22

Viking Rønne Håndbold har i denne sæson valgt at lade sine U13-drenge spille mod hold fra København, så de kan blive mere udfordret. Det har givet pote, for spillerne har allerede udviklet sig meget, og hvis det fortsætter, kan klubbens seniorhold godt glæde sig til at få tilgang af nogle store profiler om nogle år, mener holdets træner.

Når bornholmske drengespillere spiller kampe mod hold ovrefra, så er det de seneste mange år sket på overbygningsholdet Team Bornholm.

I denne sæson er der dog ikke noget drengehold i Team Bornholm-regi, og derfor har Viking Rønne Håndbold valgt at lade sit U13-drengehold spille i en københavnsk række.

Det er indtil videre gået rigtig godt, fortæller holdets træner, Simon Enevoldsen.

– Jeg synes jo, at de har udviklet sig fuldstændig vildt, efter de har fået lov til at komme over og få lidt mere modstand, siger han og forklarer, at holdet også fortsat spiller med i den lokale række.

Der er i alt 13 spillere på Vikings U13-hold, men de får alle rigeligt med spilletid, da holdet både spiller i en københavnsk række og i den bornholmske drengerække. Foto: Jesper Gynther

Få hold på bornholm

Den lokale række består dog af meget få hold, og derfor så Viking det nødvendigt at lade de unge drengespillere spille mod hold ovrefra.

– Fra vores side ser vi det sådan, at vi har så mange medlemmer, at vi er nødt til at give dem noget modstand, så vi kan bibeholde dem i klubben, og derfor rejser vi over med dem, siger han og fortæller, at den nye udfordring er noget, som de unge spillere har taget godt imod.

– Det er noget, de nyder! Både socialt og hele molevitten. Det er super godt, og det styrker dem virkelig rent håndboldmæssigt, det er helt sikkert. Det kan man også se i sådan en kamp som i dag, siger han med henvisning til, at drengespillerne i dag spillede mod Københavns Håndboldklub i Aakirkeby-Hallerne, hvor det blev til en sejr på 23-20.

Der er mange talentfulde spillere på holdet, fortæller træner Simon Enevoldsen. Her ses nogle af dem. Foto: Jesper Gynther

Spillere med potentiale

Når drengene spiller mod københavnske hold, så betyder det også, at der er en del ekstra rejsetid, når man skal spille på udebane. Holdet plejer således at tage med den tidlige færge om morgenen fra Rønne og er først tilbage igen klokken 18.

– De er selvfølgelig lidt trætte fra morgenen af, men det sammenhold man får af sådan en tur, det er helt fantastisk. Så det går faktisk rigtig fint. Det tager en del tid, men så længe børnene synes, det er hyggeligt, så bruger jeg og min assistenttræner (Klaus Dahl, red.) gerne tid på det, siger Simon Enevoldsen.

I er jo en del af fødekæden i klubben, så er der potentiale blandt spillerne på holdet?

– Vi har fået en del fremgang i år på vores hold. Vi er 13 spillere på holdet, og fortsætter de med at blive bygget op, så skal der nok blive et herrehold også i fremtiden. Det er jeg sikker på. 100 procent, siger han og afslører, at det allerede er besluttet, at U13-holdet også i næste sæson efter nytår skal spille med i en københavnsk række. 

I øvrigt fortæller han, at U13-holdet i Viking Rønne Håndbold pt. ikke kun består af drenge, men også af piger.

Viking Rønne Håndbold vandt i dag 23-20 over Københavns Håndboldklub. Holdene møder hinanden igen i morgen, søndag, klokken 9.30 i Aakirkeby-Hallerne. Foto: Jesper Gynther